NOS SportAangepast

Verlinden als derde naar WK-finale

Bij de WK kortebaan in Istanbul heeft Joeri Verlinden zich geplaatst voor de finale van de 100 meter vlinderslag.

De Limburger zette in de halve finales de derde tijd neer.

Verlinden, die twee jaar geleden bij de EK langebaan én kortebaan zilver won op dit onderdeel, won zijn race in 50,43. In de andere halve finale waren Thomas Shields (50,14) en Chad Le Clos (50,16) sneller. Ryan Lochte werd vierde: 50,59.

Kira Toussaint en Sharon van Rouwendaal stelden teleur in de halve finales van de 100 meter rugslag. Toussaint werd in 58,36 elfde en Van Rouwendaal eindigde in 58,89 als vijftiende. Beiden waren langzamer dan in de series.

Europees record Meilutyte

Wendy van der Zanden slaagde er niet in zich te plaatsen voor de finale van de 400 meter wisselslag. De zwemster uit Moergestel kwam met 4.40,19 ruim vijf seconden tekort voor een ticket voor de eindstrijd. Ze werd veertiende.

Ruta Meilutyte dook in de halve finales van de 50 meter schoolslag onder het Europees record. De vijftienjarige Litouwse plaatste zich met 29,51 als snelste voor de finale en dook daarmee 0,04 onder de toptijd van Janne Schäfer uit 2009.

Meilutyte kende op de Spelen in Londen haar doorbraak. Daar won de Litouwse een gouden medaille op de 100 meter schoolslag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl