Scherpe kritiek Rusland op VS

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov»
De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov AFP

Rusland heeft kritiek geleverd op het besluit van de Verenigde Staten om de Syrische oppositie te erkennen als legitieme vertegenwoordiger van het volk. Minister Lavrov van Buitenlandse Zaken zegt dat de VS zich niet aan internationale afspraken houdt.

Lavrov zei verrast te zijn door de stap. Het lijkt er volgens hem op dat de VS rekent op een militaire overwinning van de opstandelingen op het Syrische bewind.

"Dit besluit is in strijd met de gemaakte afspraken in Genève, waarin wordt voorgesteld een dialoog te beginnen tussen regeringsvertegenwoordigers en afgevaardigden van de oppositie", zegt Lavrov.

Wapens

Rusland is de belangrijkste bondgenoot van Syrië en heeft samen met China verscheidene resoluties tegen Syrië in de VN-Veiligheidsraad geblokkeerd.

De erkenning van de VS van de Syrische oppositie kwam een dag nadat de Europese Unie hetzelfde had gedaan. De erkenning betekent niet dat er ook wapens worden geleverd aan de opstandelingen, benadrukte president Obama.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Spanning Jeruzalem loopt op Video De Israëlische anti-terreureenheid heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag...30 okt 2014, 6732 keer afgespeeld
  • » OM sluit aanhoudingen jihadisten niet uit Video Van zes mannen is het paspoort in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat zij...30 okt 2014, 87 keer afgespeeld
  • » "Patatoorlog in Napels" Video Waar in de wereld kun je lekkerder eten dan in Italië? Eigenlijk nergens. Toch zoeken de Italianen...30 okt 2014, 224 keer afgespeeld

Meer video en audio