Scherpe kritiek Rusland op VS

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov»
De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov AFP

Rusland heeft kritiek geleverd op het besluit van de Verenigde Staten om de Syrische oppositie te erkennen als legitieme vertegenwoordiger van het volk. Minister Lavrov van Buitenlandse Zaken zegt dat de VS zich niet aan internationale afspraken houdt.

Lavrov zei verrast te zijn door de stap. Het lijkt er volgens hem op dat de VS rekent op een militaire overwinning van de opstandelingen op het Syrische bewind.

"Dit besluit is in strijd met de gemaakte afspraken in Genève, waarin wordt voorgesteld een dialoog te beginnen tussen regeringsvertegenwoordigers en afgevaardigden van de oppositie", zegt Lavrov.

Wapens

Rusland is de belangrijkste bondgenoot van Syrië en heeft samen met China verscheidene resoluties tegen Syrië in de VN-Veiligheidsraad geblokkeerd.

De erkenning van de VS van de Syrische oppositie kwam een dag nadat de Europese Unie hetzelfde had gedaan. De erkenning betekent niet dat er ook wapens worden geleverd aan de opstandelingen, benadrukte president Obama.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » "Deze garnalenvangsten zijn echt extreem" Audio De zee zit momenteel barstensvol garnalen. Vissers varen deze weken maar twee dagen uit, omdat de...23 okt 2014, 184 keer afgespeeld
  • » Wegwerker omgekomen op A12 Video Bij een ongeluk op de A12 bij Woerden is een wegwerker om het leven gekomen. Een...23 okt 2014, 6969 keer afgespeeld
  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 3776 keer afgespeeld

Meer video en audio