Scherpe kritiek Rusland op VS

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov»
De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov AFP

Rusland heeft kritiek geleverd op het besluit van de Verenigde Staten om de Syrische oppositie te erkennen als legitieme vertegenwoordiger van het volk. Minister Lavrov van Buitenlandse Zaken zegt dat de VS zich niet aan internationale afspraken houdt.

Lavrov zei verrast te zijn door de stap. Het lijkt er volgens hem op dat de VS rekent op een militaire overwinning van de opstandelingen op het Syrische bewind.

"Dit besluit is in strijd met de gemaakte afspraken in Genève, waarin wordt voorgesteld een dialoog te beginnen tussen regeringsvertegenwoordigers en afgevaardigden van de oppositie", zegt Lavrov.

Wapens

Rusland is de belangrijkste bondgenoot van Syrië en heeft samen met China verscheidene resoluties tegen Syrië in de VN-Veiligheidsraad geblokkeerd.

De erkenning van de VS van de Syrische oppositie kwam een dag nadat de Europese Unie hetzelfde had gedaan. De erkenning betekent niet dat er ook wapens worden geleverd aan de opstandelingen, benadrukte president Obama.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Humanitair bestand Israël en Hamas Video Israël en Hamas zijn een bestand overeengekomen. Dat melden VN-baas Ban Ki-moon en de Amerikaanse...1 aug 2014, 2216 keer afgespeeld
  • » Doden bij gasexplosies Taiwan Video Bij gasexplosies in Taiwan zijn zeker vijftien doden gevallen. Er zouden honderden gewonden zijn.31 jul 2014, 4088 keer afgespeeld
  • » "Het gaat om menselijke resten en kleding" Video DNA-materiaal en bezittingen van slachtoffers van de neergehaalde vlucht MH17 zijn overgedragen aan...31 jul 2014, 12774 keer afgespeeld

Meer video en audio