VS erkent Syrische coalitie

Obama zei dat de Syrische Nationale Coalitie nu de "legitieme vertegenwoordiging van het Syrische volk" is»
Obama zei dat de Syrische Nationale Coalitie nu de "legitieme vertegenwoordiging van het Syrische volk" is AFP

De Verenigde Staten hebben de coalitie van Syrische oppositiegroepen erkend. In een interview met de Amerikaanse zender ABC News zei president Obama dat de Syrische Nationale Coalitie nu de "legitieme vertegenwoordiging van het Syrische volk" is.

Maandag erkende de Europese Unie de coalitie met dezelfde bewoordingen.

Verantwoordelijkheid

Obama benadrukte dat de erkenning ook betekent dat de Nationale Coalitie verantwoordelijkheid draagt. Hij vindt dat de oppositie zich goed moet organiseren en zich hard moet maken voor een politiek systeem waarin de rechten van vrouwen en minderheden worden gerespecteerd.

Dat de VS de Syrische Nationale Coalitie erkent, betekent niet dat het land wapens gaat leveren aan de opstandelingen die strijden tegen het regime van president Assad.

Alle groepen

De Syrische Nationale Coalitie verenigt alle groepen die strijden tegen Assads regime.

De coalitie werd vorige maand opgericht in Doha. Maandag erkende ook Nederland de Nationale Coalitie. Een aantal Golfstaten, Spanje, Groot-Brittannië en Frankrijk deden dat al eerder.

Deel deze pagina

Video

  • video Syrische oppositie erkend door ruim honderd landen Ruim honderd landen erkennen de Syrische oppositiecoalitie als legitieme vertegenwoordiger van het Syrische... volk. Dat heeft Frankrijk laten weten tijdens een topconferentie in Marokko. Daar zijn de landen bijeen die zich de Vrienden van Syrië noemen.
  • video VS erkent Syrische coalitie De Verenigde Staten hebben de coalitie van Syrische oppositiegroepen erkend. In een interview met de... Amerikaanse zender ABC News zei president Obama dat de Syrische Nationale Coalitie nu de "legitieme vertegenwoordiging van het Syrische volk" is.

Video en Audio

Meer video en audio