Rutte onder indruk van 'pest-brief'

De brief van premier Rutte aan Jeffrey Arenz»
De brief van premier Rutte aan Jeffrey Arenz NOS

Premier Rutte zegt dat hij onder de indruk is van een open brief van een pestslachtoffer, vanochtend in de Volkskrant. "Ik werd wel even stil toen ik las hoe jij op school gepest bent en wat dat voor jou heeft betekend", schrijft hij aan de briefschrijver (.pdf), de 18-jarige Jeffrey Arenz uit Beuningen.

Arenz riep Rutte in de Volkskrant op om pesten strafbaar te maken. Hij beschreef hoe hij jarenlang door twee jongens is gepest en mishandeld. Volgens hem zijn er in Nederland duizenden kinderen die hetzelfde meemaken en daarom niet naar school durven.

Bewondering

In zijn antwoord schrijft Rutte dat hij bewondering heeft voor de aanpak van Arenz. De Beuninger heeft een stichting voor pestslachtoffers opgericht. De premier beaamt dat pesten een maatschappelijk probleem is dat moet worden aangepakt.

Rutte zegt dat het kabinet al maatregelen heeft genomen, zoals het verplicht stellen van pestrichtlijnen op scholen. In sommige gevallen kan pesten al strafrechtelijk worden aangepakt.

De premier is zich ervan bewust dat met die maatregelen pesten niet meteen de wereld uit is. Daarom prijst hij het initiatief van Arenz om collega-slachtoffers te helpen.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Het nieuws in 60 seconden (12.30 uur) Video Het belangrijkste nieuws van zondag 20 april 2014.20 apr 2014, 299 keer afgespeeld
  • » Paus: geloof herontdekken Video Gisteravond riep paus Franciscus de gelovigen op om het geloof te herontdekken. Dat deed hij...20 apr 2014, 87 keer afgespeeld
  • » Ruim 50 doden veerboot geborgen Video Duikers vinden steeds meer lichamen in de gezonken veerboot in Zuid-Korea. Er zijn inmiddels ruim...20 apr 2014, 121 keer afgespeeld

Meer video en audio