Armstrong Tour-zeges officieel kwijt

Lance Armstrong»
Lance Armstrong AFP

Lance Armstrong is zijn zeven Tour-zeges officieel kwijt.

De UCI heeft hem medegedeeld dat al zijn resultaten uit de periode 1998-2010 niet meer geldig zijn. Armstrong heeft drie weken de tijd om bij het CAS in beroep te gaan.

"Armstrongs advocaat is op 6 december op de hoogte gebracht van het besluit om al zijn resultaten vanaf 1 augustus 1998 ongeldig te verklaren", laat UCI-woordvoerder Enrico Carpani aan Reuters weten.

De wielerunie had Armstrong eerder al voor het leven geschorst als gevolg van het USADA-rapport, waarin de Amerikaan wordt omschreven als een van de hoofdrolspelers in het meest "professionele, geraffineerde en succesvolle dopingnetwerk" in de geschiedenis van de sport.

Olympische medaille

Als Armstrong niet in beroep gaat, is hij ook zijn bronzen olympische medaille kwijt. De Texaan werd bij de Spelen van Sydney in 2000 derde op de tijdrit.

Het IOC liet onlangs weten te wachten met het ondernemen van actie totdat het UCI Armstrong officieel zijn resultaten zou afnemen.

Deel deze pagina
Dit artikel zit in dossier...

Dopingzaak Armstrong

Video en Audio

  • » Van Liempt en de minicamera Video Ad van Liempt, journalist, auteur en TV-programmamaker, vraagt bij Belkin en Giant-Shimano naar de...23 jul 2014, 1818 keer afgespeeld
  • » De dag van morgen, donderdag 24 juli Video Een vooruitblik op de zeventientiende etappe van de Tour de France 2014, die van Pau naar Hautacam...23 jul 2014, 4225 keer afgespeeld
  • » Tourquiz woensdag 23 juli Video In de Tourquiz van dit jaar zijn we op zoek naar een bijnaam van een wielrenner uit het verleden of...23 jul 2014, 604 keer afgespeeld

Meer video en audio