Armstrong Tour-zeges officieel kwijt

Lance Armstrong»
Lance Armstrong AFP

Lance Armstrong is zijn zeven Tour-zeges officieel kwijt.

De UCI heeft hem medegedeeld dat al zijn resultaten uit de periode 1998-2010 niet meer geldig zijn. Armstrong heeft drie weken de tijd om bij het CAS in beroep te gaan.

"Armstrongs advocaat is op 6 december op de hoogte gebracht van het besluit om al zijn resultaten vanaf 1 augustus 1998 ongeldig te verklaren", laat UCI-woordvoerder Enrico Carpani aan Reuters weten.

De wielerunie had Armstrong eerder al voor het leven geschorst als gevolg van het USADA-rapport, waarin de Amerikaan wordt omschreven als een van de hoofdrolspelers in het meest "professionele, geraffineerde en succesvolle dopingnetwerk" in de geschiedenis van de sport.

Olympische medaille

Als Armstrong niet in beroep gaat, is hij ook zijn bronzen olympische medaille kwijt. De Texaan werd bij de Spelen van Sydney in 2000 derde op de tijdrit.

Het IOC liet onlangs weten te wachten met het ondernemen van actie totdat het UCI Armstrong officieel zijn resultaten zou afnemen.

Deel deze pagina
Dit artikel zit in dossier...

Dopingzaak Armstrong

Video en Audio

  • » Martins Indi is hartstikke tevreden Video De reactie van FC Porto-speler Bruno Martins Indi na de Champions League-wedstrijd Lille OSC-FC...20 aug 2014, 3222 keer afgespeeld
  • » CL: Slovan Bratislava-BATE Video Een samenvatting van de wedstrijd tussen Slovan Bratislava en BATE Borisov in de play-offs van de...20 aug 2014, 1555 keer afgespeeld
  • » CL: NK Maribor-Celtic Video Een samenvatting van de wedstrijd tussen NK Maribor en Celtic in de play-offs van de Champions...20 aug 2014, 3142 keer afgespeeld

Meer video en audio