Leger: morgen overleg met Morsi

President Morsi»
President Morsi EPA

Het Egyptische leger zegt dat president Morsi de uitnodiging heeft aanvaard om morgen besprekingen te beginnen over "nationale eenheid".

De woordvoerder van het Egyptische leger schrijft erover op zijn Facebookpagina.

Volgens de woordvoerder hebben het leger en de minister van Defensie opgeroepen tot overleg tussen de verschillende partijen "in het belang van het vaderland".

Het is nog onduidelijk of de oppositie ook op de uitnodiging ingaat. De coalitie van oppositiepartijen zegt dat daarover morgenochtend een besluit wordt genomen.

Deel deze pagina

Video

  • video Caïro demonstreert voor en tegen Morsi In de Egyptische hoofdstad Caïro demonstreren zowel voor- en tegenstanders van president Morsi. Ze liggen in... de clinch over de nieuwe grondwet die Egypte zou moeten krijgen. En over het referendum, van aanstaande zaterdag, over die nieuwe grondwet.
  • video Egyptische rechters gaan geen toezicht houden op referendum Egypte land blijft sterk verdeeld over de voorgestelde nieuwe grondwet en het referendum daarover. Rechters... moeten toezicht houden op een ordelijk verloop van het omstreden referendum aanstaande zaterdag, maar ze beslisten vanavond anders.

Video en Audio

Meer video en audio