Leger: morgen overleg met Morsi

President Morsi»
President Morsi EPA

Het Egyptische leger zegt dat president Morsi de uitnodiging heeft aanvaard om morgen besprekingen te beginnen over "nationale eenheid".

De woordvoerder van het Egyptische leger schrijft erover op zijn Facebookpagina.

Volgens de woordvoerder hebben het leger en de minister van Defensie opgeroepen tot overleg tussen de verschillende partijen "in het belang van het vaderland".

Het is nog onduidelijk of de oppositie ook op de uitnodiging ingaat. De coalitie van oppositiepartijen zegt dat daarover morgenochtend een besluit wordt genomen.

Deel deze pagina

Video

  • video Caïro demonstreert voor en tegen Morsi In de Egyptische hoofdstad Caïro demonstreren zowel voor- en tegenstanders van president Morsi. Ze liggen in... de clinch over de nieuwe grondwet die Egypte zou moeten krijgen. En over het referendum, van aanstaande zaterdag, over die nieuwe grondwet.
  • video Egyptische rechters gaan geen toezicht houden op referendum Egypte land blijft sterk verdeeld over de voorgestelde nieuwe grondwet en het referendum daarover. Rechters... moeten toezicht houden op een ordelijk verloop van het omstreden referendum aanstaande zaterdag, maar ze beslisten vanavond anders.

Video en Audio

  • » Identificatie in kazerne Hilversum Audio Het eerste vliegtuig met slachtoffers van de vliegramp landt morgen op het vliegveld in Eindhoven....22 jul 2014, 28 keer afgespeeld
  • » "Onderzoek crashsite wordt lastig" Audio Premier Mark Rutte kondigde vanmiddag aan dat Nederland de leiding krijgt over het onderzoek naar...22 jul 2014, 399 keer afgespeeld
  • » Poetin veroordeelt sancties Video President Poetin veroordeelt de sancties tegen zijn land. De Russische president deed een oproep...22 jul 2014, 6915 keer afgespeeld

Meer video en audio