A'dam: Nieuw Sloten moet blijven

 »
  ANP

De gemeente Amsterdam wil dat voetbalclub Nieuw Sloten blijft bestaan. Dat zei wethouder Eric van der Burg na een gesprek met de club en de KNVB.

Volgens Van der Burg staat de club bij de KNVB eerder positief dan negatief bekend. Het bestuur van de club is zich dan ook "rot geschrokken" van de gewelddadige dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen.

Die overleed vorige week in Almere nadat hij op het veld was mishandeld door jeugdspelers van Nieuw Sloten.

'Verenigingsbox'

De KNVB heeft aangekondigd dat Nieuw Sloten de komende tijd extra bijstand krijgt. Zo is er een 'verenigingsbox' beschikbaar met programma's om geweld en agressie op en rond het voetbalveld tegen te gaan.

Van der Burg zal als wethouder van sport alle 65 clubs in Amsterdam uitnodigen voor gesprekken.

Kinderen gepest

Volgens Van der Burg is het aan de club zelf of de huidige naam behouden blijft. Nu al zijn er berichten dat kinderen worden gepest omdat ze lid zijn van Nieuw Sloten.

Van der Burg zei dat de daders van de mishandeling streng moeten worden gestraft, maar dat de andere leden van de club daar niet onder mogen lijden.

Deel deze pagina

Video

  • video 'Voetbalbond gaat Nieuw Sloten helpen' Edwin van den Berg is bij het stadhuis in Amsterdam, waar het clubbestuur van Nieuw Sloten vandaag overleg... had, met de gemeente en de KNVB.
  • video 'Nieuw Sloten wordt niet opgeheven' Voetbalvereniging Nieuw Sloten wordt niet opgeheven. Dat is besloten in een overleg tussen het bestuur van... Nieuw Sloten, de KNVB en gemeente Amsterdam.
  • video Topberaad over voetbalgeweld In Den Haag is het topberaad afgerond over de aanpak van voetbalgeweld. Het beraad is een initiatief van... minister Schippers van VWS naar aanleiding van de dood van de grensrechter in Almere.

Audio

  • 'Nieuw Sloten beseft dat het aan de slag zal moeten' Bij een overleg tussen de gemeente Amsterdam, de KNVB en de voetbalclub Nieuw Sloten is gesproken over de toekomst van de club,... nadat vorige week zondag spelers van Nieuw Sloten een grensrechter zo hard sloegen en schopten dat hij overleed. VVD-Wethouder Eric van der Burg van Sport was bij dat overleg.

Video en Audio

Meer video en audio