Pelgrims overspoelen Mexico-Stad

Miljoenen pelgrims komen op bedevaart om de Maagd van Guadalupe te vereren»
Miljoenen pelgrims komen op bedevaart om de Maagd van Guadalupe te vereren Enrique López-Tamayo Biosca - Flickr / Creative Commons by

In Mexico-Stad zijn meer dan 30.000 politiemensen en veiligheidstroepen op de been gebracht voor de dag van de Maagd van Guadalupe.

In de loop van de dag worden zo'n zes miljoen pelgrims verwacht voor de viering van het feest van La Guadalupana, het belangrijkste katholieke symbool van Latijns-Amerika.

12-12-12

Elk jaar trekken miljoenen Mexicanen en andere Zuid-Amerikanen te voet naar de basiliek van Guadalupe, in het noorden van de Mexicaanse hoofdstad. Dit jaar wordt een extra toeloop verwacht gezien de speciale datum: 12-12-12.

De overheid hoopt met de massale inzet van ordetroepen chaos en geweldsuitbarstingen te voorkomen. In de wijken rond de basiliek is een alcoholverbod van kracht. De festiviteiten beginnen om middernacht.

Twitter

Er wordt herdacht dat op 12 december 1531 de Maagd zou zijn verschenen aan de indiaan Juan Diego.

Paus Benedictus zal morgen om 12 uur zijn eerste tweet verzenden, ter gelegenheid van de dag van de Maagd van Guadalupe. De paus, die nog met pen en papier schrijft, opende vorige week officieel zijn account.

Deel deze pagina

Audio

  • Miljoenen vieren het feest van La Guadalupana Vandaag begint in Mexico de dag van de Maagd van Guadalupe. In de hoofdstad Mexico-Stad zijn er 6 miljoen pelgrims bijeen om het... feest van La Guadalupana te vieren. En omdat het de 12e van de 12e 2012 is, zijn het er nog meer dan gebruikelijk.

Video en Audio

Meer video en audio