'Hogere straffen voetbalgeweld'

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie»
Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie ANP

Minister Opstelten wil de straffen voor geweld tegen voetbalscheidsrechters verdrievoudigen. Hij wil dat scheidsrechters worden gezien als ambtsdragers.

Geweld tegen ambtsdragers, zoals agenten en ambulancepersoneel, wordt nu al extra zwaar bestraft. De straffen voor geweld tegen scheidsrechters en grensrechters moeten ook met 200 procent omhoog, vindt Opstelten.

Overleg

Vanmorgen voerde Opstelten overleg met andere ministers, gemeenten en de KNVB over het voetbalgeweld. Aanleiding was de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen, nadat hij was mishandeld op het voetbalveld.

"Ook op het voetbalveld moet het gezag zijn werk kunnen doen", vindt de minister, die zijn plan nog wel moet bespreken met het Openbaar Ministerie.

Deel deze pagina

Audio

  • Opstelten: straffen voetbalgeweld 200 procent verhogen De straffen voor geweld tegen scheidsrechters en grensrechters in het voetbal moet drie keer zo hoog worden. Dat wil minister... Opstelten van Veiligheidheid en Justitie naar aanleiding van de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen.

Video en Audio

Meer video en audio