Plasterk: opheldering Vinkenslag

De Karosseer, het voormalige Vinkenslag»
De Karosseer, het voormalige Vinkenslag Marieke de Vries / NOS

Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken vraagt de burgemeester van Maastricht en de commissaris van de koningin in Limburg om opheldering over de verhuisvergoeding voor een familie op woonwagenkamp Vinkenslag in Maastricht.

Gisteren bleek uit een uitzending van Nieuwsuur dat een familie een miljoen euro heeft gekregen. Met de vergoeding moest de familie het verplaatsen van drie woonwagens betalen.

Autonome bevoegdheid

Plasterk zei in de Tweede Kamer dat hij verbaasd is over de gang van zaken. Daarom vraagt hij in een zogeheten ambtsbericht aan de burgemeester en de commissaris om uitleg. Plasterk benadrukte wel dat het in principe gaat om een autonome bevoegdheid van de gemeente. De gemeenteraad van Maastricht houdt een debat over de kwestie.

Verschillende fracties in de Tweede Kamer reageerden onthutst op de vergoeding van een miljoen.

Deel deze pagina

Video

  • video Plasterk en Tweede Kamer verbijsterd over miljoen voor woonwagenverhuizing Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken vraagt burgemeester Hoes van Maastricht en de Commissaris van de... Koningin in Limburg om opheldering over de verhuisvergoeding voor een familie op dat woonwagenkamp.
  • video Plasterk verbaasd over vergoeding Vinkenslag Minister Plasterk is verbaasd over een verhuisvergoeding van een miljoen euro die een familie van Vinkenslag... zou hebben gekregen voor het verplaatsen van drie woonwagens. Hij gaat opheldering vragen, zegt hij in het Vragenuur in de Tweede Kamer.

Video en Audio

  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 4516 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 821 keer afgespeeld
  • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 2468 keer afgespeeld

Meer video en audio