Plasterk: opheldering Vinkenslag

De Karosseer, het voormalige Vinkenslag»
De Karosseer, het voormalige Vinkenslag Marieke de Vries / NOS

Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken vraagt de burgemeester van Maastricht en de commissaris van de koningin in Limburg om opheldering over de verhuisvergoeding voor een familie op woonwagenkamp Vinkenslag in Maastricht.

Gisteren bleek uit een uitzending van Nieuwsuur dat een familie een miljoen euro heeft gekregen. Met de vergoeding moest de familie het verplaatsen van drie woonwagens betalen.

Autonome bevoegdheid

Plasterk zei in de Tweede Kamer dat hij verbaasd is over de gang van zaken. Daarom vraagt hij in een zogeheten ambtsbericht aan de burgemeester en de commissaris om uitleg. Plasterk benadrukte wel dat het in principe gaat om een autonome bevoegdheid van de gemeente. De gemeenteraad van Maastricht houdt een debat over de kwestie.

Verschillende fracties in de Tweede Kamer reageerden onthutst op de vergoeding van een miljoen.

Deel deze pagina

Video

  • video Plasterk en Tweede Kamer verbijsterd over miljoen voor woonwagenverhuizing Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken vraagt burgemeester Hoes van Maastricht en de Commissaris van de... Koningin in Limburg om opheldering over de verhuisvergoeding voor een familie op dat woonwagenkamp.
  • video Plasterk verbaasd over vergoeding Vinkenslag Minister Plasterk is verbaasd over een verhuisvergoeding van een miljoen euro die een familie van Vinkenslag... zou hebben gekregen voor het verplaatsen van drie woonwagens. Hij gaat opheldering vragen, zegt hij in het Vragenuur in de Tweede Kamer.

Video en Audio

Meer video en audio