ABP schikt om rommelhypotheek

 »
  Foto: ANP

Ambtenarenpensioenfonds ABP en de Amerikaanse bank JPMorgan Chase hebben een schikking getroffen. ABP zegt door de bank te zijn misleid.

JPMorgan had "valse en misleidende" informatie gegeven over beleggingen in rommelhypotheken. De beleggingen waren niet alleen veel risicovoller dan de bank had gezegd, maar ze waren ook veel minder waard. ABP kocht de beleggingen in 2006 en 2007 en claimde een verlies te hebben geleden.

JPMorgan ontkent dat er sprake was van misleiding. Beide partijen willen niets kwijt over de hoogte van de schikking.

Vermogen

In een persbericht schrijft ABP zeer tevreden te zijn met de overeenkomst. JPMorgen Chase is volgens ABP "bereid gebleken om deze procedure naar wederzijdse tevredenheid af te sluiten".

Vorige week is ABP ook een zaak gestart tegen Morgan Stanley. Daarnaast lopen nog zaken tegen zes andere banken. Een procedure tegen Countrywide, één van de grootste Amerikaanse hypotheekverstrekkers, strandde deze zomer bij de federale rechter in Los Angeles. Een woordvoerder van ABP zegt dat het fonds daartegen in beroep is gegaan. ABP verwacht op korte termijn nog een akkoord te treffen met twee andere banken.

Het fonds voor de ambtenaren beheert een vermogen van 274 miljard euro voor 2,8 miljoen deelnemers.

Deel deze pagina

Audio

  • JPMorgan schikt met ABP Ambtenarenpensioenfonds ABP heeft een schikking getroffen met de Amerikaanse bank JPMorgan Chase. ABP zegt door de bank te zijn... misleid. JPMorgan had "valse en misleidende" informatie gegeven over beleggingen in rommelhypotheken. De beleggingen waren niet alleen veel risicovoller dan de bank had gezegd, maar ze waren ook veel minder waard.

Video en Audio

  • » "Ze zouden morgen kunnen beginnen" Video De marechaussees willen morgen naar het rampgebied. Dat is niet ver van de stad Donetsk, midden in...25 jul 2014, 2805 keer afgespeeld
  • » Hercules met marechaussees stijgt op Video De marechaussees die in Oekraïne gaan helpen bij het zoeken naar slachtoffers, zijn vertrokken...25 jul 2014, 9332 keer afgespeeld
  • » "Het is een oorlogsgebied" Video De marechaussees die in Oekraïne gaan helpen bij het zoeken naar slachtoffers, zijn vertrokken...25 jul 2014, 3474 keer afgespeeld

Meer video en audio