Rechters Hari-zaak bekijken skybox

Badr Hari»
Badr Hari Paulblank - Wikimedia / Creative Commons 2.0 by

De rechters die de zaak van Badr Hari behandelen hebben de skybox van de Amsterdam Arena bezocht waar de vechtsporter in juli zakenman Koen Everink zou hebben mishandeld. Ze konden zo met eigen ogen de situatie bekijken. De bedoeling is dat ze hierdoor beter kunnen beoordelen of de verklaringen van getuigen kloppen.

Na het bezoek van de rechters aan de Arena wordt er een tussentijdse rechtszitting gehouden. De inhoudelijke behandeling van de zaak is volgend jaar.

Badr Hari wordt verdacht van een reeks geweldsmisdrijven, waaronder de ernstige mishandeling van Everink. Hij werd eind juli opgepakt, maar kwam vorige maand vrij om zijn proces af te wachten onder voorwaarde dat hij zich niet in de horeca zou vertonen.

Mentaal

Een paar dagen later werd Hari opnieuw gearresteerd. Volgens het OM had hij met zijn partner Estelle Cruijff twee horecagelegenheden bezocht en met twee getuigen gesproken.

Badr Hari hoopt de kerstdagen thuis door te brengen, schrijft de Telegraaf. Zijn advocaat Bénédicte Ficq gaat opnieuw een schorsingsverzoek indienen bij de Amsterdamse rechtbank.

Hari's vriendin Estelle Cruijff heeft een oproep gekregen voor een verhoor door het OM. Het OM wil haar volgende week horen als getuige van het geweld tegen Everink. Dat zegt RTL Boulevard. Zij kon eerst niet gehoord worden, omdat ze naar eigen zeggen mentaal niet in staat was een verhoor te ondergaan. Volgens Boulevard denkt het OM dat Estelle nu wel in staat is haar verhaal te doen, aangezien ze ook een interview aan Beau Monde heeft gegeven.

Deel deze pagina

Video en Audio

Meer video en audio