Meer arrestaties dood grensrechter

Bloemen bij het hek van voetbalclub Buitenboys»
Bloemen bij het hek van voetbalclub Buitenboys Jeroen de Jager / NOS

De politie heeft vier nieuwe arrestaties verricht in verband met de dodelijke mishandeling van grensrechter Richard Nieuwenhuizen uit Almere. Het totaal aantal aanhoudingen staat nu op acht. Alle verdachten zitten nog vast. De nieuwe verdachten werden vanochtend vroeg van hun bed gelicht. Het zijn drie jongens van 16 en 17 jaar en een man van 50 jaar. De jongens zijn spelers van de Amsterdamse voetbalclub Nieuw-Sloten en de man is de vader van één van de verdachten.

Getuigen

De politie heeft twintig rechercheurs op de zaak gezet. Die hebben tot nu toe tientallen getuigen gehoord. De politie sluit niet uit dat er nog meer arrestaties volgen. Grensrechter Richard Nieuwenhuizen werd vorige week ernstig mishandeld na een jeugdwedstrijd tussen Buitenboys en Nieuw-Sloten. Hij overleed een dag later aan zijn verwondingen. Gisteren is hij gecremeerd.

Deel deze pagina

Audio

  • 'Ze zitten vast vanwege betrokkenheid bij het incident' Ruim een week na de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen in Almere zijn er opnieuw vier mensen aangehouden. De vier die... eerder werden aangehouden zitten nog vast. Thomas Aling van de politie Midden-Nederland.

Video en Audio

Meer video en audio