Ocean Victory in haven IJmuiden

Het vrachtschip Ocean Victory»
Het vrachtschip Ocean Victory ANP

Het vrachtschip Ocean Victory, dat in de problemen kwam voor de kust van Zandvoort, is aangekomen in de haven van IJmuiden.

Het schip werd vanochtend vroeg van de kustlijn weggetrokken naar de vaargeul en is daarna naar IJmuiden gesleept. Gisteren kon het schip door de harde wind niet worden weggesleept. Volgens het bergingsbedrijf waren de omstandigheden vanochtend een stuk beter.

Geïnspecteerd

In IJmuiden wordt het schip geïnspecteerd en eventueel gerepareerd.

De 170 meter lange Ocean Victory kwam zondagavond in de problemen toen een ketting van een boei in de schroef terechtkwam. Het schip dreef daarna naar de kust. Uiteindelijk lukte het om het schip met ankers vast te leggen.

Deel deze pagina

Audio

  • 'We moesten het eerst naar dieper water slepen' Het vrachtschip Ocean Victory, dat zondag in de problemen kwam voor de kust van Zandvoort, is aangekomen in de haven van IJmuiden.... Het schip werd vanochtend vroeg van de kustlijn weggetrokken naar de vaargeul en is daarna naar IJmuiden gesleept.
  • Bergingsbedrijf: het ging redelijk vlot De Ocean Victory vaart, zij het niet op eigen kracht. Het vrachtschip dat twee nachten voor Zandvoort heeft gelegen is op weg naar... IJmuiden.

Video

Ocean Victory teruggesleept naar IJmuiden

Het vrachtschip Ocean Victory is de haven van IJmuiden binnengesleept. Het schip kwam zondagavond voor de kust van Zandvoort in de... problemen, toen een ketting van een boei in de schroef terechtkwam.

Video en Audio

Meer video en audio