Mandela kampt met longinfectie

Een man in het Zuid-Afrikaanse Soweto leest het nieuws over de gezondheid van Mandela»
Een man in het Zuid-Afrikaanse Soweto leest het nieuws over de gezondheid van Mandela AFP

Nelson Mandela wordt behandeld voor een longinfectie. Dat heeft een woordvoerder van de Zuid-Afrikaanse president Zuma gezegd. Het is voor het eerst dat wordt gemeld waarom Mandela in het ziekenhuis is opgenomen.

Mandela (94) werd zaterdag naar een ziekenhuis in Pretoria gebracht. Medische testen hebben uitgewezen dat de eerste president van het democratische Zuid-Afrika kampt met een terugkerende longontsteking. Mandela reageert goed op de behandeling, zegt de regeringswoordvoerder.

Twinkeling

President Zuma bracht dit weekend een bezoek aan Mandela in het ziekenhuis. Er werd toen een verklaring uitgegeven waarin stond dat er geen reden is voor alarm. Details over Mandela's gezondheidsklachten werden tot vandaag niet gegeven.

Mandela's vrouw Graca zei gisteren na een bezoek aan het ziekenhuis dat de kenmerkende twinkeling uit de ogen van haar man aan het verdwijnen is. De veroudering van Mandela doet haar pijn. "Om hem ouder te zien worden is iets dat je pijn doet", zei ze tegen een radiostation.

Deel deze pagina

Audio

  • 'Zuid-Afrika tussen hoop en vrees over toestand Mandela' Zuid-Afrika houdt de adem in. Nelson Mandela ligt in het ziekenhuis met een longontsteking. Volgens zijn vrouw verdwijnt de... twinkeling in de ogen van de 94-jarige oud-president. Correspondent Elles van Gelder is in Johannesburg.
  • Koert Lindijer: er is zeker reden tot grote zorg Voor het eerst sinds Nelson Mandela een paar dagen geleden in het ziekenhuis werd opgenomen, heeft de regering in Johannesburg iets... over zijn toestand gezegd. De 94-jarige oud-president van Zuid-Afrika heeft een longontsteking.

Video en Audio

Meer video en audio