Katjoesja haalt uit naar UCI

Katjoesja»
Katjoesja EPA

De Russische wielerploeg Katjoesja heeft uitgehaald naar de internationale wielerbond UCI.

Die gaf de het team van WorldTour-winnaar Joaquim Rodríguez geen licentie voor de WorldTour van 2013, waardoor de formatie voor deelname aan grote wedstrijden afhankelijk is van wildcards.

Het team liet in een verklaring weten verbaasd te zijn over de hele gang van zaken. "Op dit moment hebben wij geen info ontvangen waarom de UCI dit heeft besloten. De bond handelt in strijd met de sportethiek en veroorzaakt onherstelbare morele en psychologische schade aan de atleten."

Rechter

De formatie buigt zich nu over de te nemen stappen. De reglementen van de UCI schrijven voor dat er de mogelijkheid is om naar het sporttribunaal CAS te stappen. "Katjoesja is klaar om te strijden en is sterker dan ooit", klinkt het tot besluit.

In tegenstelling tot Katjoesja, ontvangt het Nederlandse Argos-Shimano wel een ticket dat toegang verschaft tot alle grote wielerwedstrijden in 2013.

Deel deze pagina

Video

Situatie Katjoesja en Argos "vaag"

De Russische wielerploeg Katjoesja heeft voor 2013 geen WorldTour-licentie gekregen en Argos-Shimano wel. Maarten Ducrot, Egon van... Kessel en Sissy van Alebeek gaan op de zaak in.

Video en Audio

  • » Bjelland: dit is waar je het voor doet Audio FC Twente-aanvoerder Andreas Bjelland blikt (in het Engels) vooruit op de return in de play-offs...27 aug 2014, 7 keer afgespeeld
  • » "Belangrijke finale voor FC Twente" Audio FC Twente-trainer Alfred Schreuder blikt vooruit op de return in de play-offs van de Europa League....27 aug 2014, 11 keer afgespeeld
  • » Ron Jans geniet in Praag Audio PEC-Zwolle trainer Ron Jans geniet van alle voorbeschouwingen op de eerste Europese uitwedstrijd...27 aug 2014, 40 keer afgespeeld

Meer video en audio