Slachtoffers Luik klagen Staat aan

De Belgische premier legde een krans neer ter herdenking van de slachtoffers»
De Belgische premier legde een krans neer ter herdenking van de slachtoffers RTBF

Enkele slachtoffers van de schietpartij in Luik, een jaar geleden, klagen de Belgische Staat aan. Ze vinden dat de dader die destijds voorwaardelijk vrij was, nooit had mogen vrijkomen.

De 33-jarige schutter moest zich op de dag van de aanslag melden bij de politie in verband met een zedenzaak. In plaats daarvan schoot hij met een machinegeweer wild in het rond in de binnenstad van Luik.

Vijf mensen kwamen bij de aanslag om. Meer dan 120 mensen raakten gewond. De dader pleegde zelfmoord.

Voorwaarden

De dader was voorwaardelijk vrij gelaten, maar uit onderzoek bleek dat hij aan geen van de voorwaarden voldeed die hem waren opgelegd.

Enkele slachtoffers spreken van nalatigheid en spannen een rechtszaak aan tegen de Belgische Staat. Ze hopen daarmee onder meer te bereiken dat zoiets niet nog een keer kan gebeuren.

Deel deze pagina

Video

Slachtoffers Luik klagen Belgische staat aan

Enkele slachtoffers van de schietpartij in Luik, een jaar geleden, klagen de Belgische staat aan. Ze vinden dat de dader, die... destijds voorwaardelijk vrij was, nooit had mogen vrijkomen.

Video en Audio

  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 4516 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 821 keer afgespeeld
  • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 2468 keer afgespeeld

Meer video en audio