Laatste maanlanding online

Apollo 17-astronaut Eugene Cernan in de maanauto»
Apollo 17-astronaut Eugene Cernan in de maanauto NASA

Deze dagen is het precies veertig jaar geleden dat vooralsnog voor het laatst mensen op de maan liepen. Ter gelegenheid van het jubileum heeft de NOS de uitzendingen rond de historische missie in december 1972 online gezet.

Aan de rechterkant van deze pagina is de missie in vijf delen terug te zien met commentaar van Hans Engelman en Chriet Titulaer. De live-uitzendingen werden geregisseerd door Rudolf Spoor.

Achtereenvolgens komen de lancering, de maanlanding, de verschillende ruimtewandelingen, de terugvlucht en de terugkeer op aarde voorbij.

Deel deze pagina

Video

Het eerste deel van de NOS-uitzending rond Apollo 17, de laatste bemande maanmissie in december 1972, met de... lancering, de maanlanding en de eerste maanwandeling.

 • NOS-uitzending Apollo 17 deel 1

  Het eerste deel van de NOS-uitzending rond Apollo 17, de laatste bemande maanmissie in december 1972, met de... lancering, de maanlanding en de eerste maanwandeling.

 • NOS-uitzending Apollo 17 deel 2

  Het tweede deel van de NOS-uitzending rond Apollo 17, de laatste bemande maanmissie in december 1972, met... onder meer de reparatie van de maanauto.

 • NOS-uitzending Apollo 17 deel 3

  Het derde deel van de NOS-uitzending rond Apollo 17, de laatste bemande maanmissie in december 1972, met het... verzamelen van grondmonsters en het onthullen van de plaquette op de maanlander.

 • NOS-uitzending Apollo 17 deel 4

  Het vierde deel van de NOS-uitzending rond Apollo 17, de laatste bemande maanmissie in december 1972, met het... vertrek van de maan en de terugreis naar de aarde.

 • NOS-uitzending Apollo 17 deel 5

  Het vijfde deel van de NOS-uitzending rond Apollo 17, de laatste bemande maanmissie in december 1972, met de... terugkeer van de Apollo-capsule op aarde.

Video en Audio

 • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 4516 keer afgespeeld
 • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 821 keer afgespeeld
 • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 2468 keer afgespeeld

Meer video en audio