Topberaad over voetbalgeweld

Bloemen bij het hek van voetbalclub Buitenboys»
Bloemen bij het hek van voetbalclub Buitenboys Jeroen de Jager / NOS

In Den Haag is het topberaad aan de gang over de aanpak van voetbalgeweld. Het beraad is een initiatief van minister Schippers van VWS naar aanleiding van de dood van de grensrechter in Almere.

Bij het beraad zijn ook minister Opstelten van Justitie en Veiligheid en minister Bussemaker van Onderwijs aanwezig. Verder schuiven onder anderen de burgemeesters van de grote steden, de politie, de KNVB en sportkoepel NOC*NSF aan.

Fysiek en verbaal

Al een paar jaar proberen sportbonden met verschillende initiatieven het geweld op de sportvelden in te dammen. Er is onder meer het programma 'Naar een veiliger sportklimaat' en het excessenbeleid van de KNVB.

Uit onderzoek dat sportbonden hebben laten doen naar sportiviteit en respect blijkt dat het sportveld relatief veilig is. Het sportveld is volgens het onderzoek veiliger dan de straat, het winkelcentrum, het station of het werk. Daar krijgen mensen veel vaker te maken met fysiek en verbaal geweld dan op het sportveld.

Het beraad in Den Haag duurt tot half tien, daarna is er een persconferentie.

Deel deze pagina

Audio

  • Topberaad aanpak voetbalgeweld Bij het voetbal ging het afgelopen week weinig over voetbal. Het geweld op en rond de velden stond centraal. Zo, om 8 uur, wordt... daar verder over gepraat tijdens een 'Topberaad aanpak voetbalgeweld'. Dat gebeurt in aanwezigheid van o.a. drie ministers, de KNVB, de politie en ook het NOC-NSF is erbij aanwezig.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 4735 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5938 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4825 keer afgespeeld

Meer video en audio