Malinese premier afgetreden

Patrouille van militairen in Mali»
Patrouille van militairen in Mali ANP

De premier van Mali, Diarra, is afgetreden. Gisteravond werd Diarra in zijn huis gearresteerd door militairen van het Malinese leger. Volgens de militairen stond hij op het punt om naar Frankrijk te vluchten.

De opdracht voor de arrestatie zou zijn gegeven door kapitein Sanogo, die in maart een staatsgreep pleegde. Een paar maanden later werd Sanogo verantwoordelijk gehouden voor de mishandeling van de net aangestelde interim-president Traore, waarna hij zich minder liet zien.

De door de militairen aangestelde Diarra leek eerst op goede voet te staan met de militairen. De afgelopen weken verslechterde hun relatie.

Moeilijkheden

Een woordvoerder van de militairen verklaarde dat Diarra het land wilde verlaten "nadat hij moeilijkheden had veroorzaakt".

Diarra wilde een internationale interventiemacht naar het noorden sturen, waar islamisten de macht hadden gegrepen. Ook de EU wil de islamitische opstandelingen verdrijven.

Gisteren werd bekend dat de EU militaire trainers naar Mali stuurt om het leger te trainen voor de strijd tegen islamitische militanten in het noorden van Mali.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » "Deze garnalenvangsten zijn echt extreem" Audio De zee zit momenteel barstensvol garnalen. Vissers varen deze weken maar twee dagen uit, omdat de...23 okt 2014, 184 keer afgespeeld
  • » Wegwerker omgekomen op A12 Video Bij een ongeluk op de A12 bij Woerden is een wegwerker om het leven gekomen. Een...23 okt 2014, 6969 keer afgespeeld
  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 3776 keer afgespeeld

Meer video en audio