Malinese premier afgetreden

Patrouille van militairen in Mali»
Patrouille van militairen in Mali ANP

De premier van Mali, Diarra, is afgetreden. Gisteravond werd Diarra in zijn huis gearresteerd door militairen van het Malinese leger. Volgens de militairen stond hij op het punt om naar Frankrijk te vluchten.

De opdracht voor de arrestatie zou zijn gegeven door kapitein Sanogo, die in maart een staatsgreep pleegde. Een paar maanden later werd Sanogo verantwoordelijk gehouden voor de mishandeling van de net aangestelde interim-president Traore, waarna hij zich minder liet zien.

De door de militairen aangestelde Diarra leek eerst op goede voet te staan met de militairen. De afgelopen weken verslechterde hun relatie.

Moeilijkheden

Een woordvoerder van de militairen verklaarde dat Diarra het land wilde verlaten "nadat hij moeilijkheden had veroorzaakt".

Diarra wilde een internationale interventiemacht naar het noorden sturen, waar islamisten de macht hadden gegrepen. Ook de EU wil de islamitische opstandelingen verdrijven.

Gisteren werd bekend dat de EU militaire trainers naar Mali stuurt om het leger te trainen voor de strijd tegen islamitische militanten in het noorden van Mali.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Doden bij granaatinslagen Donetsk Video In het oosten van Oekraïne zijn granaten ingeslagen op een schoolplein. De school staat in de stad...1 okt 2014, 386 keer afgespeeld
  • » Gouden Windei voor Capri-Sun drankje Audio Coca-Cola heeft een prijs gewonnen voor het drankje Capri-Sun Multivitamin. Het Gouden Windei, van...1 okt 2014, 103 keer afgespeeld
  • » Ivo Opstelten als James Bond Video "Opstelten. Ivo Opstelten". De minister van Veiligheid en Justitie kruipt voor één keer in de huid...1 okt 2014, 5299 keer afgespeeld

Meer video en audio