Levenslang voor moord uit 1957

Jack Daniel McCullough en Maria Ridulph»
Jack Daniel McCullough en Maria Ridulph  

Een 73-jarige Amerikaan moet alsnog de cel in voor een moord die hij in 1957 pleegde. De zaak tegen oud-politieman Jack McCullough is een van de oudste Amerikaanse cold cases die ooit voor de rechter kwamen.

Toen hij 17 was, ontvoerde McCullough de 7-jarige Maria Ridulph in de stad Sycamore, in de Amerikaanse staat Illinois. Hij stak haar neer, wurgde haar en verborg haar lichaam tientallen kilometers verderop in een bos. Het lichaam werd pas vijf maanden later gevonden.

De politie zag McCullough korte tijd als verdachte, maar nam genoegen met zijn verklaring dat hij die dag een medisch onderzoek voor het leger had gehad. De zaak bleef daarop ruim een halve eeuw onopgelost.

Herkend

Vorig jaar werd de zaak heropend op verzoek van McCulloughs halfzus. Zij zei dat haar moeder op haar sterfbed had opgebiecht dat ze had gelogen over zijn alibi.

Bij het nieuwe onderzoek werd bovendien het treinkaartje gevonden waarmee McCullough naar het onderzoek zou zijn gereisd; dat bleek niet afgestempeld. Bovendien herkende een vriendinnetje van Maria op een oude foto McCullough als degene die hen op de dag van de moord had aangesproken.

McCullough zegt dat hij onschuldig is en dat de rechter ontlastend bewijs negeerde. Zijn advocaat overweegt daarom hoger beroep aan te tekenen.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Storm en hoogwater bij Holwerd Video Vanochtend zullen er geen veerboten van en naar Ameland vertrekken, omdat vanwege het hoge water de...22 okt 2014, 699 keer afgespeeld
  • » Onderzeeër opnieuw gezien in Zweedse wateren Video De buitenlandse onderzeeër die zich in Zweedse wateren zou bevinden, is de afgelopen dagen opnieuw...22 okt 2014, 248 keer afgespeeld
  • » Ambulance rijdt vaker voor drugs Video De Amsterdamse ambulance moet veel vaker uitrukken voor mensen die onwel raken door drugsgebruik...22 okt 2014, 31 keer afgespeeld

Meer video en audio