Rechtszaak misbruik niet via Skype

Bellen met Skype via een internetverbinding»
Bellen met Skype via een internetverbinding ANP

Een misbruikslachtoffer dat in het ziekenhuis ligt, mag de rechtszaak tegen de dader niet volgen via een rechtstreekse videoverbinding. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald in een kort geding.

Morgen begint het hoger beroep in de misbruikzaak tegen Lars van der H. Van de rechtbank kreeg hij twee jaar cel voor het misbruiken van zeven minderjarigen.

Achteraf

Een van de slachtoffers ligt voor een behandeling tegen kanker in het ziekenhuis. Hij wil de zaak volgen via een Skype-verbinding, maar volgens de rechter komt dan de privacy van de betrokkenen in gevaar.

Wel mag het Openbaar Ministerie beelden van de zaak achteraf aan het slachtoffer laten zien. Als hij de video heeft bekeken, worden de opnames vernietigd.

'Laat'

Volgens de advocaat van het slachtoffer kwam het OM pas vijf minuten voor het kort geding met het aanbod om beelden achteraf beschikbaar te stellen. "Wij zijn daar niet helemaal tevreden over. Het is een net aanbod, maar het is wel erg laat gedaan. De cliënt had heel graag de zaak rechtstreeks willen volgen", zegt advocaat Anne-Marie Wolf.

Volgens Wolf draait haar cliënt op voor de kosten van het kort geding. "Dat is zuur, maar daar komen we wel overheen."

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 619 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 53 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 204 keer afgespeeld

Meer video en audio