Grensrechter Almere gecremeerd

Bij het crematorium stond een erehaag van jeugdspelers van SC Buitenboys»
Bij het crematorium stond een erehaag van jeugdspelers van SC Buitenboys ANP

De mishandelde grensrechter Richard Nieuwenhuizen is vanmiddag in Almere gecremeerd. Voor de besloten dienst waren ongeveer 400 mensen uitgenodigd.

Rond 13.45 uur arriveerde de rouwstoet bij het crematorium in Almere. De auto met daarin het lichaam van de overleden grensrechter werd begeleid door vier volgauto's met familieleden. Voorop liepen de voorzitter en de secretaris van Buitenboys, de club van de 41-jarige Nieuwenhuizen.

Stille tocht

Bij het crematorium stond een erehaag van een paar honderd jeugdspelers van Buitenboys. Om belangstellenden op afstand te houden was de omgeving rond het crematorium afgezet.

Gisteren liepen in Almere zo'n 12.000 mensen mee in een stille tocht. De grensrechter overleed een week geleden nadat hij ernstig was mishandeld door een aantal jonge voetballers van voetbalclub Nieuw Sloten uit Amsterdam.

Deel deze pagina

Video

  • video Honderden bij uitvaart Richard Nieuwenhuizen In Almere is vandaag de laatste eer bewezen aan Richard Nieuwenhuizen. Vorige week zondag werd de... grensrechter ernstig mishandeld door spelers van de Amsterdamse club Nieuw Sloten. Een dag later overleed hij aan zijn verwondingen.
  • video Uitvaart Richard Nieuwenhuizen begonnen In Almere wordt vandaag de laatste eer bewezen aan Richard Nieuwenhuizen. Vorige week zondag werd de... grensrechter ernstig mishandeld door spelers van de Amsterdamse club Nieuw Sloten. Een dag later overleed hij aan zijn verwondingen.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 4735 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5938 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4825 keer afgespeeld

Meer video en audio