Grensrechter Almere gecremeerd

Bij het crematorium stond een erehaag van jeugdspelers van SC Buitenboys»
Bij het crematorium stond een erehaag van jeugdspelers van SC Buitenboys ANP

De mishandelde grensrechter Richard Nieuwenhuizen is vanmiddag in Almere gecremeerd. Voor de besloten dienst waren ongeveer 400 mensen uitgenodigd.

Rond 13.45 uur arriveerde de rouwstoet bij het crematorium in Almere. De auto met daarin het lichaam van de overleden grensrechter werd begeleid door vier volgauto's met familieleden. Voorop liepen de voorzitter en de secretaris van Buitenboys, de club van de 41-jarige Nieuwenhuizen.

Stille tocht

Bij het crematorium stond een erehaag van een paar honderd jeugdspelers van Buitenboys. Om belangstellenden op afstand te houden was de omgeving rond het crematorium afgezet.

Gisteren liepen in Almere zo'n 12.000 mensen mee in een stille tocht. De grensrechter overleed een week geleden nadat hij ernstig was mishandeld door een aantal jonge voetballers van voetbalclub Nieuw Sloten uit Amsterdam.

Deel deze pagina

Video

  • video Honderden bij uitvaart Richard Nieuwenhuizen In Almere is vandaag de laatste eer bewezen aan Richard Nieuwenhuizen. Vorige week zondag werd de... grensrechter ernstig mishandeld door spelers van de Amsterdamse club Nieuw Sloten. Een dag later overleed hij aan zijn verwondingen.
  • video Uitvaart Richard Nieuwenhuizen begonnen In Almere wordt vandaag de laatste eer bewezen aan Richard Nieuwenhuizen. Vorige week zondag werd de... grensrechter ernstig mishandeld door spelers van de Amsterdamse club Nieuw Sloten. Een dag later overleed hij aan zijn verwondingen.

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 325 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 12 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 79 keer afgespeeld

Meer video en audio