'Omroep kan amusement houden'

Staatssecretaris Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in de Tweede Kamer»
Staatssecretaris Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in de Tweede Kamer ANP

De publieke omroep hoeft amusement als genre niet te schrappen. Dat heeft staatssecretaris Dekker gezegd bij de behandeling van de mediabegroting in de Tweede Kamer.

De omroep moet 100 miljoen euro bezuinigen, bovenop de 200 miljoen van het vorige kabinet. Volgens Dekker zijn fundamentele keuzes over programma's daarbij noodzakelijk.

Brede omroep

Toch blijft hij voorstander van een brede publieke omroep, inclusief amusement. "Maar dat zou dan een ander soort vermaak kunnen zijn dan commerciële omroepen brengen", zei Dekker in de Tweede Kamer.

Hij vindt dat amusement bij de publieke omroep geen "exacte kopie" moet zijn van programma's van de commerciële omroep. "Het kan amusement zijn met een andere doelstelling, bijvoorbeeld educatief of informatief."

Regionale omroep

Dekkers eigen partij, de VVD, wil dat de regionale omroepen in de toekomst gaan uitzenden op Nederland 3. Dan zou de landelijke omroep kunnen bezuinigen op faciliteiten en personeel.

Volgens de staatssecretaris stuit dat op praktische bezwaren, maar is de gedachte wel interessant. Hij wil hij het voorstel meenemen bij de uitwerking van zijn omroepplannen.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 4443 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5616 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4524 keer afgespeeld

Meer video en audio