Schip bij Zandvoort morgen weg

Het vrachtschip Ocean Victory ligt vast aan twee ankers voor de kust van Zandvoort»
Het vrachtschip Ocean Victory ligt vast aan twee ankers voor de kust van Zandvoort ANP

Het vrachtschip Ocean Victory, dat in de problemen is gekomen voor de kust van Zandvoort, wordt morgen weggesleept. Het bergingsbedrijf wilde het schip vandaag wegslepen, maar ziet daar vanwege de slechte weersomstandigheden van af.

"Het weer op de Noordzee is nog te onstuimig. Er staat een harde wind en golfslag. Wij vinden het niet verantwoord om de operatie vandaag te starten, maar willen het morgenochtend gaan doen", zegt een woordvoerder van het bergingsbedrijf.

Ankers lichten

Het is de bedoeling dat rond 08.00 uur de ankers van de Ocean Victory worden gelicht. Daarna wordt het schip met behulp van sleepboten naar de haven van IJmuiden gesleept. Daar kijken inspecteurs naar de schade die de bulkcarrier gisteren opliep.

De 170 meter lange Ocean Victory ligt 2,5 kilometer voor de kust van Zandvoort. Gisteravond kwam het schip in de problemen toen het over een boei voer en de ketting daarvan in de schroef terechtkwam. Daarna dreef het schip richting de kust. Kort voor middernacht lukte het om het schip met ankers vast te leggen.

Deel deze pagina

Audio

  • 'Te veel golfslag voor wegslepen Ocean Victory' Het vrachtschip Ocean Victory, dat in de problemen is gekomen op de Noordzee, wordt toch niet vanavond weggesleept. De Ocean... Victory ligt tweeëneenhalve kilometer uit de kust. U hoort Cor Radings van bergingsbedrijf Svitzer.

Video en Audio

Meer video en audio