Ruby niet bij Berlusconi-zaak

De Italiaanse oud-premier Berlusconi en 'Ruby de Hartendief'»
De Italiaanse oud-premier Berlusconi en 'Ruby de Hartendief' AFP

De strafzaak tegen de Italiaanse oud-premier Berlusconi voor seks met een minderjarige dreigt vertraging op te lopen. De Marokkaanse danseres Ruby, met wie Berlusconi seks zou hebben gehad toen ze 17 was, moest vandaag getuigen in de rechtszaal maar ze kwam niet opdagen.

Berlusconi's advocaten vertelden de rechtbank dat Ruby in het buitenland is en dat haar mobiele telefoon uitstaat.

Traineren

Het Openbaar Ministerie denkt dat Berlusconi heeft geregeld dat ze niet is komen opdagen. Als de rechtszaak volgens planning verloopt, wordt de uitspraak kort voor de verkiezingen van februari verwacht. Nu Ruby zich niet heeft laten zien op de zitting, wordt dat mogelijk pas na de verkiezingen.

Kenners van de zaak verwachten dat Berlusconi wordt veroordeeld. Hij zal waarschijnlijk niet in de gevangenis belanden, maar een veroordeling zal schadelijk zijn voor de kansen van zijn partij bij de verkiezingen.

Aspiraties

Berlusconi maakte dit weekend bekend dat hij toch wil meedoen aan de parlementsverkiezingen om voor de vijfde keer premier te worden.

Huidig premier Monti maakte dezelfde dag bekend dat hij opstapt zodra de begroting is goedgekeurd. De rente op Italiaanse staatsobligaties is vandaag fors opgelopen.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 5582 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 980 keer afgespeeld
  • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 2855 keer afgespeeld

Meer video en audio