'Bloomberg overweegt bod op FT'

De website van de FT»
De website van de FT Financial Times

De New Yorkse burgemeester Bloomberg neemt mogelijk de zakenkrant Financial Times over.

Volgens The New York Times overweegt Bloomberg een bod op de uitgever van het Britse dagblad. De krant in New York zegt dat te hebben gehoord van drie mensen uit de directe omgeving van de burgemeester.

Bloomberg is al een grote naam in de wereld van de financiële journalistiek. De miljardair is eigenaar van de financiële nieuwsdienst die zijn naam draagt en van het magazine Bloomberg Businessweek.

Niet verstandig

De Financial Times Group, onderdeel van het Pearson-concern, lijdt volgens financieel analisten verllies. Pierson geeft geen aparte cijfers over de FT-tak.

De groep is ook voor 50 procent eigenaar van het magazine The Economist. De New York Times schrijft dat Bloomberg een bewonderaar is van zowel dit weekblad als van de FT. Toen hij onlangs de krant in Londen bezocht, werd hem gevraagd of hij de FT zou willen kopen. Zijn antwoord was: "Ik koop hem elke dag".

Een woordvoerder van Bloomberg wil niet reageren. Volgens de New York Times komen er uit het bedrijf van Bloomberg geluiden dat een overname niet verstandig zou zijn. Beter is het volgens die bronnen om te investeren in de digitale sector, zoals een overname van LinkedIn.

De Financial Times verscheen voor het eerst in 1888 en kreeg een jaar later zijn huidige zalmroze kleur.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 4913 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 906 keer afgespeeld
  • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 2638 keer afgespeeld

Meer video en audio