NOS VoetbalAangepast

Van Praag niet blij met gedrag Vonk

KNVB-voorzitter Michael van Praag heeft hard uitgehaald naar Sparta-trainer Michel Vonk.

Vonk reageerde vrijdag fel ten opzichte van de arbitrage toen aanvaller Donovan Deekman een rode kaart kreeg. Volgens Van Praag ging de trainer veel te ver. "Zulke trainers horen in onze sport niet thuis."

Deekman ging in de tweede helft van het verloren duel met Excelsior (2-1) op het lichaam van Jurgen Mattheij staan en kreeg daarvoor de rode kaart van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. De spelers van Sparta en Vonk waren daar alles behalve blij mee.

"Deekman probeerde over hem heen te springen", zei Vonk na afloop. De KNVB oordeelde daar maandag anders over. De tuchtcommissie heeft Deekman een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk, gedaan.

Van Praag vindt wel gehoor bij de clubleiding: "Ik heb inmiddels begrepen dat het bestuur van Sparta daar ook niet blij mee is. Dat zijn ook keurige mensen. Het is in eerste instantie aan Sparta om zelf iets aan dit voorval te doen."

"Jallo begrijpt het"

"Gaby Jallo van Willem II, die zich inhield tegen de grensrechter, begrijpt tenminste waarom hij die rouwband droeg. Bij Sparta hadden ze daar kennelijk maling aan", aldus Van Praag tegenover VI-radio.

Gertjan Verbeek reageerde overigens opvallend op de actie van Jallo. De trainer van AZ is het duidelijk niet met Van Praag eens: "Als hij in mijn team had gespeeld had ik hem er af gehaald. Als hij met andere dingen bezig is dan de wedstrijd, is de kans groot dat hij verzaakt en dan moet je iemand wisselen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl