Waldorf verleent dieven amnestie

Een van de theepotten die zijn ingeleverd bij het Waldorf Astoria Hotel»
Een van de theepotten die zijn ingeleverd bij het Waldorf Astoria Hotel ZZEBU

Het wereldberoemde Waldorf Astoria Hotel in New York wordt al zo lang als het bestaat geplaagd door gasten die hotelspullen stelen als aandenken. Het hotel heeft daar iets op gevonden: een amnestie-programma voor de dieven.

Het statige hotel deed deze zomer een oproep aan oud-gasten om meegesmokkelde spullen straffeloos in te leveren. Sindsdien komen er uit het hele land gestolen messen, vorken, asbakken en koffielepeltjes terug.

Het hotel was voornamelijk op zoek naar voorwerpen die tussen 1935 en 1960 zijn meegenomen. Sommige waren al enkele generaties in een familie. Een van de topstukken is een theepot uit 1935.

Nieuwe gasten

De ingeleverde spullen komen in een tentoonstelling terecht. De amnestie-actie was vooral bedoeld om een nieuwe lichting gasten naar het hotel te trekken. "Dit geeft ons de kans om de volgende generatie kennis te laten maken met Waldorf en ze te laten zien wat luxe is", zegt de directeur verkoop van Waldorf.

Aan die luxe hangt wel een prijskaartje: de goedkoopste kamer kost 250 euro per nacht. Voor 6500 euro per nacht slaap je in de presidentiële suite.

Deel deze pagina

Video

Waldorf Hotel krijgt gestolen spullen terug

Het wereldberoemde Waldorf Astoria Hotel in New York wordt al zo lang het bestaat geplaagd door gasten die hotelspullen stelen als... aandenken. Maar het hotel heeft er nu iets op gevonden: een amnestie-programma voor de dieven.

Video en Audio

Meer video en audio