Fiscus ook 's avonds aan de deur

Deurwaarder»
Deurwaarder ANP

De Belastingdienst zet 1600 extra mensen in om schulden te innen. Er komen extra deurwaarders, die voortaan ook 's avonds en in het weekeinde op pad gaan.

Daarnaast worden voor het eerst ook commerciële incassobureaus ingehuurd. De extra inzet is vooral gericht op mensen die proberen de belasting te ontduiken.

Ook in het bedrijfsleven wordt voortaan meer gecontroleerd. In het MKB en bij middelgrote ondernemingen wordt het aantal gerichte controles van de administratie uitgebreid.

Netjes

De operatie kost 157 miljoen euro per jaar, maar moet jaarlijks 663 miljoen opleveren voor de schatkist. Staatssecretaris Weekers van Financiën heeft dat bekendgemaakt in een brief aan de Tweede Kamer.

De eigen deurwaarders van de Belastingdienst blijven de zaken doen die een specifieke belastingtechnische kennis vereisen, de zogenoemde zware gevallen. Voor minder ingewikkelde schulden worden mensen van buiten ingezet.

Daarnaast worden particulieren geholpen met het invullen van hun belastingformulier, bijvoorbeeld met de vooraf ingevulde aangifte. De Belastingdienst benadrukt dat de meeste mensen netjes hun belasting betalen en dat de dienst daar zo veel mogelijk bij wil helpen.

Deel deze pagina

Video

Belastingdienst zet extra deurwaarders in

De Belastingdienst zet 1600 extra mensen in om schulden te innen. Er komen extra deurwaarders, die voortaan ook 's avonds en in het... weekeinde op pad gaan.

Audio

  • Weekers waarschuwt voor 'pitbulls van de Belastingdienst' Deurwaarders gaan voortaan ook 's avonds en in het weekend langs de deuren op jacht naar belastingfraudeurs, zegt staatssecretaris... Weekers van Financiën.
  • Weekers: toezicht Belastingdienst verscherpen Belastingfraudeurs worden op de hielen gezeten. Staatssecretaris Weekers van Financiën gaat het toezicht van de Belastingdienst... verscherpen. Ook 's avonds en in het weekeinde krijgen fraudeurs deurwaarders op de stoep. U hoort staatssecretaris Frans Weekers van Financiën.

Video

Weekers over extra schulden innen

Staatssecretaris Weekers van Financiën over het plan om extra schulden te innen. De operatie kost 157 miljoen euro per jaar, maar... moet jaarlijks 663 miljoen opleveren voor de schatkist.

Video en Audio

Meer video en audio