VVD: regionale omroepen op Ned.3

Publieke Omroep»
Publieke Omroep NPO

De programma's van de regionale omroepen moeten volgens de VVD worden uitgezonden via Nederland 3. Op die manier zou de programmering het minst te lijden hebben onder de bezuinigingen van in totaal 300 miljoen euro op de publieke omroep.

VVD'er Matthijs Huizing gaat dit vandaag bepleiten tijdens de behandeling van de mediabegroting in de Tweede Kamer.

Volgens Huizing zou zijn partij het liefste zien dat Nederland 3 wordt opgeheven, maar daar voelt het kabinet van PvdA en VVD niet voor. "Dan is dit de beste alternatieve oplossing."

Deel deze pagina

Audio

  • RTV Utrecht: regionale journalistiek moet je ongemoeid laten Vandaag praat de Tweede Kamer over bezuinigingen op de publieke landelijke en regionale omroepen. Er zal veel aandacht zijn voor... het opheffen van de religieuze omroepen. Ook de regionale omroepen moeten bezuinigen. Samen 25 miljoen euro. U hoort Paul van der Lugt, directeur van RTV Utrecht.
  • Huizing (VVD): regionale omroepen op Nederland 3 De programma's van de regionale omroepen moeten volgens de VVD worden uitgezonden via Nederland 3. Op die manier zou de... programmering het minst te lijden hebben onder de bezuinigingen van in totaal 300 miljoen euro op de publieke omroep. VVD'er Matthijs Huizing gaat dit vandaag bepleiten tijdens de behandeling van de mediabegroting in de Tweede Kamer.

Video en Audio

Meer video en audio