'Vermisten Baltic Ace dood'

Met reddingsboten werd vorige week gezocht naar opvarenden van de Baltic Ace»
Met reddingsboten werd vorige week gezocht naar opvarenden van de Baltic Ace Defensie

De zes vermiste opvarenden van het gezonken vrachtschip Baltic Ace zijn doodverklaard. De eigenaar van het schip, Ray Car Carriers, heeft dat bekendgemaakt.

Donderdag liet de Kustwacht al weten de zoektocht naar de bemanningsleden te staken, omdat er geen hoop meer voor de mannen was.

Het aantal doden door de scheepsbotsing staat nu op elf. De Baltic Ace had 24 bemanningsleden aan boord. Dertien van hen konden door de Nederlandse reddingsoperaties worden gered.

36 meter diepte

Het schip botste woensdag op een containerschip. Het wrak ligt op 36 meter diepte in de Noordzee, zo'n 65 kilometer van de Zeeuwse kust.

Een manager van de rederij heeft gezegd dat de oorzaak waarschijnlijk een menselijke fout is. Het vrachtschip had ruim 1400 auto's aan boord, die in Japan en Thailand waren gemaakt.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Motorbendeleden vaak veelpleger Video Leden van beruchte motorclubs zijn vaak veelplegers. Dat blijkt uit een rapport van de Nationale...23 apr 2014, 9107 keer afgespeeld
  • » "Justitie maakt mensen bang voor motorclubs" Audio Meer dan 80 procent van de leden van motorclubs als Hells Angels, Satudarah en No Surrender, heeft...23 apr 2014, 318 keer afgespeeld
  • » Frankrijk gaat flink bezuinigen Video Al heel lang krijgt Frankrijk het verwijt dat het maar niet opschiet met het doorvoeren van...23 apr 2014, 996 keer afgespeeld

Meer video en audio