Vrachtschip vanavond weggesleept

Het vastgelopen vrachtschip is vanaf de kust te zien»
Het vastgelopen vrachtschip is vanaf de kust te zien Remco Gonggrijp

Het vrachtschip Ocean Victory, dat in de problemen is gekomen op de Noordzee, wordt in de loop van de avond weggesleept. Daarvoor worden vier sleepboten ingezet, zegt de Kustwacht.

Inmiddels zijn medewerkers van een bergingsbedrijf op het vrachtschip voor de kust van Zandvoort. Zij zullen het slepen begeleiden.

De Ocean Victory ligt 2,5 kilometer uit de kust. Het ligt stabiel sinds een sleepboot een kabel wist te bevestigen aan het schip. Gisteravond dreef het richting de kust, nadat de motoren waren uitgevallen.

Schroef

Vanwege de slechte weersomstandigheden kon de Ocean Victory afgelopen nacht niet meer worden weggesleept. De problemen ontstonden toen het schip over een boei voer en de ketting daarvan in de schroef terechtkwam. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en de Kustwacht stuurden sleepboten naar het schip.

De reddingsactie verliep niet vlekkeloos. Eén van de slepers kreeg een lijn in zijn schroef en van een andere sleepboot brak de kabel na een tijdje. Na middernacht lukte het uiteindelijk om een kabel aan het schip vast te maken.

De 170 meter lange Ocean Victory vaart onder Panamese vlag. Het schip heeft twintig bemanningsleden. Zij worden niet geëvacueerd. Volgens de Kustwacht is er ondanks de harde wind geen gevaar voor de opvarenden.

Deel deze pagina

Video

  • video Harde wind verhindert wegslepen vrachtschip Voor de kust van Zandvoort ligt nog steeds het vrachtschip Ocean Victory. Het kwam gisteren moeilijkheden.... Nadat de motoren uitvielen werd het naar de kust gedreven.
  • video Vrachtschip stabiel voor de kust van Zandvoort Voor de kust van Zandvoort heeft een sleepboot een kabel bevestigd aan een vrachtschip in problemen. Het... schip, Ocean Victory, dreef gisteravond richting de kust, nadat de motoren waren uitgevallen.

Audio

  • 'Sleepkabel bevestigd aan Ocean Victory' Het vrachtschip blijft tot maandagochtend voor de kust van Zandvoort liggen, vertelt de Kustwacht. Bij daglicht zal het schip naar... IJmuiden worden gesleept.
  • Vrachtschip klaar voor wegslepen Bij daglicht zal straks worden geprobeerd om de Ocean Victory weg te slepen. Het vrachtschip kwam gisteravond voor de... Noord-Hollandse kust in de problemen nadat de motoren waren uitgevallen. U hoort verslaggever Matthijs Holtrop in Zandvoort.
  • Marc Hamer: wind maakt het lastig voor reddingswerkers Het vrachtschip Ocean Victory zal vandaag weggesleept worden. Het schip ligt na motorproblemen stil bij Zandvoort. U hoort... verslaggever Marc Hamer.
  • Kustwacht: schip in loop van de avond geborgen Bergers zijn voor overleg op het schip Ocean Victory aangekomen. Het vrachtschip ligt sinds gisteravond voor de kust van Zandvoort.... De Ocean Victory raakte op drift na motorpech. Het wordt nu op zijn plek gehouden. Het 170 meter lange schip kan nog niet worden weggesleept. U hoort Peter Westenberg van het kustwachtcentrum in Den Helder.

Video en Audio

Meer video en audio