Messi verbetert record van Müller

Lionel Messi»
Lionel Messi EPA

Lionel Messi heeft het recordaantal doelpunten per kalenderjaar verbeterd. Hij passeerde de Duitser Gerd Müller.

De Argentijnse vedette maakte in het duel van FC Barcelona bij Real Betis (1-2) al na een kwartier spelen zijn 85ste goal, waarmee hij Müller evenaarde.

Nog geen tien minuten later stond de teller op 86 (74 voor Barcelona, twaalf voor Argentinië), een nieuw record. Messi kwam in 67 duels tot die ongelofelijke productie.

De Duitser Müller maakte er in 1972 voor Bayern München en het Duitse elftal in totaal 85. 'Der Bomber' had daar slechts zestig wedstrijden voor nodig.

Topscorer aller tijden

Messi werd met zijn twee doelpunten tevens topscorer aller tijden van FC Barcelona. Voor het duel met Real Betis deelde Messi het stokoude record van 190 competitietreffers met César Rodriguez uit de jaren veertig en vijftig.

Deel deze pagina
Dit artikel zit in dossier...

Jaaroverzicht 2012

Video

  • video Messi: "Ik wil er nog meer scoren" In Sevilla heeft Lionel Messi de jaarproductie van de Duitser Gert Müller uit 1972 geëvenaard en... overtroffen. De Argentijnse international van Barcelona scoorde tegen Betis twee keer en komt daarmee op 86 treffers in een jaar.
  • video "Messi is gewoon heel erg 'eager'" Lionel Messi brak het wereldrecord van Gerd Müller door de grens van 85 treffers in één kalenderjaar te... doorbreken. Henk ten Cate en Willem van Hanegem gaan in op het Argentijnse fenomeen.
  • video Messi pakt Müller record af Lionel Messi heeft het recordaantal doelpunten per kalenderjaar verbeterd. Met zijn 86ste goal passeerde hij... de Duitser Gerd Müller.

Audio Edwin Winkels

  • "Messi blijft maar doorgaan met records" Edwin Winkels over het recordaantal doelpunten van Lionel Messi per kalenderjaar. Met 86 stuks passeerde hij de 85 van de Duitser... Gerd Müller.

Video en Audio

  • » Dekker: vertrouwen is niét opgezegd Audio Roel Dekker zit in de ledenraad van de KNSB en praat over het pittige gesprek dat er gevoerd is met...17 apr 2014, 44 keer afgespeeld
  • » "Blij dat we nu in de Eredivisie spelen" Audio De voorzitters van Cambuur en Go Ahead Eagles, Ype Smid en Edwin Lugt, in NOS Langs de Lijn over...16 apr 2014, 327 keer afgespeeld
  • » Rondvaart voor Terpstra Audio Parijs-Roubaix-winnaar Niki Terpstra krijgt zaterdag een rondvaart door de grachten van Amsterdam....16 apr 2014, 900 keer afgespeeld

Meer video en audio