Messi verbetert record van Müller

Lionel Messi»
Lionel Messi EPA

Lionel Messi heeft het recordaantal doelpunten per kalenderjaar verbeterd. Hij passeerde de Duitser Gerd Müller.

De Argentijnse vedette maakte in het duel van FC Barcelona bij Real Betis (1-2) al na een kwartier spelen zijn 85ste goal, waarmee hij Müller evenaarde.

Nog geen tien minuten later stond de teller op 86 (74 voor Barcelona, twaalf voor Argentinië), een nieuw record. Messi kwam in 67 duels tot die ongelofelijke productie.

De Duitser Müller maakte er in 1972 voor Bayern München en het Duitse elftal in totaal 85. 'Der Bomber' had daar slechts zestig wedstrijden voor nodig.

Topscorer aller tijden

Messi werd met zijn twee doelpunten tevens topscorer aller tijden van FC Barcelona. Voor het duel met Real Betis deelde Messi het stokoude record van 190 competitietreffers met César Rodriguez uit de jaren veertig en vijftig.

Deel deze pagina
Dit artikel zit in dossier...

Jaaroverzicht 2012

Video

  • video Messi: "Ik wil er nog meer scoren" In Sevilla heeft Lionel Messi de jaarproductie van de Duitser Gert Müller uit 1972 geëvenaard en... overtroffen. De Argentijnse international van Barcelona scoorde tegen Betis twee keer en komt daarmee op 86 treffers in een jaar.
  • video "Messi is gewoon heel erg 'eager'" Lionel Messi brak het wereldrecord van Gerd Müller door de grens van 85 treffers in één kalenderjaar te... doorbreken. Henk ten Cate en Willem van Hanegem gaan in op het Argentijnse fenomeen.
  • video Messi pakt Müller record af Lionel Messi heeft het recordaantal doelpunten per kalenderjaar verbeterd. Met zijn 86ste goal passeerde hij... de Duitser Gerd Müller.

Audio Edwin Winkels

  • "Messi blijft maar doorgaan met records" Edwin Winkels over het recordaantal doelpunten van Lionel Messi per kalenderjaar. Met 86 stuks passeerde hij de 85 van de Duitser... Gerd Müller.

Video en Audio

  • » UEFA geeft Servië zege én straf Video De tuchtcommissie van de UEFA heeft Servië aangewezen als winnaar van de gestaakte...24 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Column Joep: ieder z'n eigen waarheid Video Soms is de waarheid niet te achterhalen in de voetbalwereld. Het doet Joep Schreuder denken aan het...24 okt 2014, 3401 keer afgespeeld
  • » "Een echt salomonsoordeel" Audio NOS-correspondent Joost van Egmond reageert op de straf die Servië en Albanië hebben gekregen na...24 okt 2014, 1319 keer afgespeeld

Meer video en audio