Barça wint, Falcao velt Deportivo

Koploper FC Barcelona heeft in Spanje met 2-1 gewonnen bij Real Betis.

Lionel Messi eiste de hoofdrol voor zich op door met zijn 85ste en 86ste goal van 2012 het record van Gerd Müller te verbeteren.

De Argentijn had na 25 minuten al twee keer het net gevonden. Betis, dat prima tegenstand bood, deed nog voor rust iets terug via Rubén Castro. In de tweede helft had Barcelona het lastig, maar het houtwerk voorkwam tot tweemaal toe de 2-2.

Falcao geeft Deportivo pak slaag

Barcelona staat nog altijd zes punten voor op Atlético Madrid, dat in eigen huis Deportivo La Coruna verpulverde: 6-0. Radamel Falcao liet wederom zien dat de Spaanse competitie niet alleen om Messi en Cristiano Ronaldo draait.

De Colombiaan was liefst vijf keer trefzeker. Diego Costa opende de score in het Madrileense Vicente Calderón, waarna het tijd was voor de Falcao-show. Voor rust schoot de spits de 2-0 en 3-0 binnen, om na rust voor een hattrick te tekenen (zestien competitietreffers).

Falcao evenaart Morientes

Falcao is in de Spaanse competitie de eerste speler sinds Fernando Morientes die in één wedstrijd vijf keer weet te scoren. Morientes deed dat in februari 2002 voor Real Madrid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl