Stuurloos schip bij Zandvoort

KNRM»
KNRM ANP

Op de Noordzee bij Zandvoort is een groot vrachtschip in de problemen gekomen. Het voer vanavond over een boei en een ketting daarvan kwam in de schroef terecht. Daardoor viel de hoofdmotor uit.

Heeft u foto's van het schip dat in de problemen is geraakt? Mail die dan naar de NOS

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en drie sleepboten zijn vanuit IJmuiden uitgevaren. Eén van de slepers kreeg ook een lijn in de schroef, maar kon op eigen kracht terug naar de haven.

Van de andere twee maakte er één vast aan de bulkcarrier, maar daarvan brak de kabel na een tijdje. Of de derde sleper erin slaagt het schip van de kust weg te trekken of in de richting van IJmuiden te slepen, is onduidelijk.

Bemanningsleden

Het schip, de 170 meter lange Ocean Victory, vaart onder Panamese vlag. Het heeft inmiddels het anker uitgegooid en dat lijkt te houden.

De bulkcarrier was zonder lading uit de haven van IJmuiden vertrokken. Hij ligt nu een paar kilometer uit de kust van Zandvoort. Er is een reddinghelikopter ingezet, maar voorlopig blijven de twintig bemanningsleden aan boord. Volgens de kustwacht is er ondanks de harde wind geen gevaar voor de opvarenden.

Deel deze pagina

Audio

  • Kustwacht: situatie rond Ocean Victory stabiel Voor de kust van Zandvoort ligt sinds gisteravond een groot vrachtschip van 170 meter. Het schip heeft geen lading aan boord, maar... wel bemanning. De Ocean Victory raakte op drift na motorpech. Het wordt nu op zijn plek gehouden door twee ankers en een sleepkabel. U hoort Peter Westenberg van het kustwachtcentrum in Den Helder.

Video en Audio

  • » Amsterdam bezoekt China Video Vandaag wordt in Peking de ''China Holland Business Summit'' gehouden. Chinese en Amsterdamse...30 okt 2014, 24 keer afgespeeld
  • » Spanning Jeruzalem loopt op Video De Israëlische anti-terreureenheid heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag...30 okt 2014, 606 keer afgespeeld
  • » Cel voor doodmartelen in Zuid-Korea Video In Zuid-Korea zijn vier militairen veroordeeld tot gevangenisstraffen van 25 tot 45 jaar voor het...30 okt 2014, 1113 keer afgespeeld

Meer video en audio