NOS VoetbalAangepast

"Heel gretig PSV" klopt "lief Twente"

"We waren veel te lief", is het oordeel van FC Twente-coach Steve McClaren na de topwedstrijd PSV-FC Twente (3-0). Dick Advocaat, die zijn ploeg de koppositie zag overnemen van de Twentenaren, zag vooral een "gretig PSV".

"We hebben van onszelf verloren", was de eerste reactie van McClaren. "Vooral in de eerste helft. Zij waren fysiek sterker." Opvallend genoeg scoorde PSV pas in de 38ste minuut. Maar het kwaad was al geschied volgens de Engelsman.

"PSV won alle duels op het veld. En daar begint het mee in het voetbal. Zij waren fysiek sterk, wij waren te lief. En bij PSV stond er veel druk op. Ze wilden écht graag winnen."

"Tadic isoleren"

Zijn collega gaf dezelfde analyse. "Een heel gretig PSV vandaag. We maakten duidelijk dat we wilden winnen." Tactisch gezien gaf de trainer zijn spelers de opdracht mee om vooral Dusan Tadic uit te schakelen. "Het isoleren van Tadic heeft goed uitgepakt."

Op de vraag waarom een dergelijke tactiek niet lukte tegen Ajax, zegt Advocaat duidelijk: "Ajax heeft op elke positie goede spelers."

"Af en toe mis je Mark"

Aanvoerder Kevin Strootman miste bij vlagen zijn collega op het middenveld, de geschorste Mark van Bommel. "Af en toe mis je hem wel. Maar als je ziet hoe Atiba het invult, is het ook lekker om met hem te voetballen."

Ook de reserve-aanvoerder van Oranje zag een verschil met de topwedstrijd van 1 december in Amsterdam. "Tegen Ajax ben je PSV-onwaardig. We hadden nu de absolute wil om te winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl