Politie schiet op auto na inbraak

Politie»
Politie ANP

Politieagenten in Heerlen hebben de auto van een man beschoten die werd verdacht van een inbraak. Ze raakten de auto niet, waardoor de man van 35 aanvankelijk kon ontkomen.

Agenten hadden de auto zien staan bij een drogisterij waar was ingebroken en hadden het vermoeden dat de bestuurder iets met de inbraak te maken had. Toen ze hun auto parkeerden en de man wilden aanspreken, ramde die de politieauto en ging er vervolgens vandoor.

Achtervolging

De politieauto raakte zo zwaar beschadigd, dat de agenten niet achter de verdachte aan konden. Ze probeerden hem te laten stoppen door op de auto te schieten, maar misten doel, waardoor de inbreker kon ontkomen.

Een andere politieauto zette de achtervolging in. Uiteindelijk ramde de man een paaltje en een geparkeerde auto waarna hij rennend verder ging. Na een paar waarschuwingsschoten hield hij in en kon de politie hem aanhouden.

Kledingzaak

Bij een andere inbraak in Heerlen gingen vier mannen er op scooters vandoor. Ze hadden de ruit van een kledingzaak ingeslagen en spullen meegenomen.

De politie ging achter de mannen aan. Door gladheid gingen de inbrekers onderuit. Ze lieten de kleding op straat liggen en konden op hun scooters ontkomen.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Motorbendeleden vaak veelpleger Video Leden van beruchte motorclubs zijn vaak veelplegers. Dat blijkt uit een rapport van de Nationale...23 apr 2014, 9447 keer afgespeeld
  • » "Justitie maakt mensen bang voor motorclubs" Audio Meer dan 80 procent van de leden van motorclubs als Hells Angels, Satudarah en No Surrender, heeft...23 apr 2014, 335 keer afgespeeld
  • » Frankrijk gaat flink bezuinigen Video Al heel lang krijgt Frankrijk het verwijt dat het maar niet opschiet met het doorvoeren van...23 apr 2014, 1067 keer afgespeeld

Meer video en audio