Astronoom Patrick Moore overleden

Patrick Moore was een populaire sterrenkundige»
Patrick Moore was een populaire sterrenkundige AFP

In zijn woonplaats Selsey in Zuid-Engeland is de Britse astronoom en tv-presentator Sir Patrick Moore overleden. Hij overleed op 89-jarige leeftijd vreedzaam in zijn slaap, zeggen vrienden.

Moore was een populaire sterrenkundige. Hij begon in 1957 als presentator van een maandelijks BBC-programma over astronomie, 'The Sky at Night', waarin hij voor een groot publiek vertelde over wetenschap. Hij zou het programma ruim 50 jaar presenteren.

Monocle

Patrick Moore heeft tientallen boeken over astronomie geschreven. Behalve door zijn kennis en gave om die over te brengen, is hij beroemd geworden door het in kaart brengen van het maanoppervlak.

Hij koesterde zijn hele leven zijn imago van excentriekeling door altijd een monocle te dragen en nooit zijn haar te kammen.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » De storm op Ameland Video De storm op het strand van Ameland. Video: Quirien van Os.21 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Chinezen praten over aanpassing wetgeving Video De Communistische Partij van China lijkt te luisteren naar de kritiek van de man in de straat op de...21 okt 2014, 272 keer afgespeeld
  • » Verlamde man kan weer lopen Video Een man die vanaf zijn middel verlamd was, kan weer lopen nadat hij een revolutionaire medische...21 okt 2014, 1380 keer afgespeeld

Meer video en audio