Herzog verovert brons op EK cross

Dulce Félix, Fionnuala Britton en Adriënne Herzog»
Dulce Félix, Fionnuala Britton en Adriënne Herzog NOS

Adriënne Herzog heeft voor de tweede keer in haar loopbaan de bronzen plak op de EK cross veroverd.

De Nederlandse moest in Boedapest alleen de Europees kampioene Fionnuala Britton en Dulce Félix voor zich dulden.

Britton was al titelhoudster en bleek ook nu veruit de sterkste. De Ierse nam snel de koppositie in handen en stond die niet meer af. Herzog (die in 2009 al eens brons pakte) zag in de slotfase de Portugese Félix voorbijkomen en leek te moeten passen.

De 27-jarige atlete toonde echter haar mentale kracht en ging op het laatste rechte eind de Belgische Almensh Belete voorbij.

Lalli superieur bij mannen

Andrea Lalli is met groot vertoon van macht Europees kampioen bij de mannen geworden. De Italiaan nam al na drie kilometer de benen en kreeg in eerste instantie gezelschap van Hassan Chahdi.

De Fransman moest echter niet veel later ook lossen, waarna de 25-jarige Lalli onbedreigd naar de overwinning liep. Op de streep wachtte hij zijn landgenoot Daniele Meucci op, die achter Chahdi de bronzen medaille greep.

De Nederlanders konden geen potten breken. Khalid Choukoud eindigde in 2011 nog als achtste, maar kwam ditmaal niet verder dan de 21ste plaats. Michel Butter finishte als 25ste.

Deel deze pagina
Dit artikel zit in dossier...

Jaaroverzicht 2012

Video Samenvatting en reactie

Video en Audio

  • » Twee winnaressen op reuzenslalom Video De eerste wereldbekerwedstrijd skiën van het nieuwe seizoen heeft in Sölden twee winnaressen...25 okt 2014, 438 keer afgespeeld
  • » Koeman en Koeman in Southampton Video Ronald en Erwin Koeman in Southampton. Het begint al bijna op een sprookje te lijken. Joep...25 okt 2014, 1870 keer afgespeeld
  • » Sportforum 25 oktober Audio In het Sportforum bespreken Dick Sintenie (Het Parool), Maarten Wijffels (AD) en Tom van Hulsen...25 okt 2014, 146 keer afgespeeld

Meer video en audio