Zuma bij Mandela in ziekenhuis

Nelson Mandela ligt in het ziekenhuis»
Nelson Mandela ligt in het ziekenhuis EPA

De Zuid-Afrikaanse president Zuma heeft in het ziekenhuis in Pretoria een bezoek gebracht aan Nelson Mandela. Volgens de regering gaat het goed met het 94-jarige anti-apartheidsicoon.

Oud-president Mandela werd gisteren opgenomen. In een officiële verklaring stond dat Mandela voor medische onderzoeken in het ziekenhuis is en dat er geen reden is voor alarm.

Vandaag zijn er nog geen mededelingen gedaan over zijn gezondheidstoestand. Na het bezoek van Zuma is alleen gezegd dat Mandela er goed uitziet na een rustige nacht. Het is niet duidelijk hoe lang Mandela nog in het ziekenhuis moet blijven.

Zwakke gezondheid

Mandela kampt al een tijd met een zwakke gezondheid en treedt nauwelijks meer in de openbaarheid.

Veel Zuid-Afrikanen leven enorm mee met de man die wordt gezien als de vader van het democratische Zuid-Afrika. In kerken wordt voor hem gebeden en zijn ziekenhuisopname is voor veel kranten voorpaginanieuws.

Deel deze pagina

Audio

  • Bart Luirink: Zuid-Afrika voorbereid op dood Mandela Nelson Mandela werd dit weekend opgenomen in het ziekenhuis en de schrik sloeg velen om het hart. Maar volgens de Zuid-Afrikaanse... president Zuma die hem gisteren bezocht in het ziekenhuis, gaat het goed met de 94-jarige Mandela. U hoort Bart Luirink, journalist en hoofdredacteur van ZAM Africa Magazine.

Video en Audio

Meer video en audio