85 aanhoudingen bij feest Utrecht

De politie vond bij de controles vooral xtc, mdma en ghb»
De politie vond bij de controles vooral xtc, mdma en ghb ANP

De politie in Utrecht heeft bij het dancefeest Time Warp in de Jaarbeurs vannacht 85 mensen aangehouden. Bijna alle aanhoudingen hadden te maken met drugs.

De politie controleerde de ongeveer 20.000 bezoekers op drugsbezit en vond daarbij vooral xtc, mdma en ghb. De hoeveelheid drugs die mensen bij zich hadden noemt de politie opvallend.

Bezoekers die met drugs op zak werden betrapt moesten meteen een boete betalen. In totaal inde de politie ongeveer 22.500 euro. Wie niet direct kon betalen kreeg een dagvaarding.

'lik-op-stukbeleid'

De politie hanteert dit 'lik-op-stukbeleid' om er zeker van te zijn dat ook buitenlandse bezoekers hun boete betalen. Als die achteraf moet worden geïnd, is dat vaak lastig.

Slechts twee aanhoudingen op het feest hadden niets met drugs te maken. Een 24-jarige man uit Utrecht bedreigde volgens de politie de beveiligers. Een 38-jarige Rotterdammer werd aangehouden omdat hij valse kaarten verkocht.

Deel deze pagina

Audio

  • Politie: OM was op het dancefeest aanwezig Bij een dancefeest in Utrecht zijn vannacht 85 mensen aangehouden. Vrijwel alle arrestaties hadden te maken met drugs. U hoort... politiewoordvoerder Ellen de Heer.

Video en Audio

  • » "Mensen komen in shock de grens over" Video Correspondent Lucas Waagmeester staat aan de Turkse-Syrische grens waar duizenden Syrische...19 sep 2014, 243 keer afgespeeld
  • » Maskers tegen smog op Sumatra Video Hevige smog op het eiland Sumatra in Indonesië. Oorzaak is het afbranden van palmolieplantages, en...19 sep 2014, 12 keer afgespeeld
  • » "Wij zijn heel anders dan de Schotten" Video Veel Catalanen willen net als de Schotten naar de stembus om te beslissen over onafhankelijkheid,...19 sep 2014, 18 keer afgespeeld

Meer video en audio