85 aanhoudingen bij feest Utrecht

De politie vond bij de controles vooral xtc, mdma en ghb»
De politie vond bij de controles vooral xtc, mdma en ghb ANP

De politie in Utrecht heeft bij het dancefeest Time Warp in de Jaarbeurs vannacht 85 mensen aangehouden. Bijna alle aanhoudingen hadden te maken met drugs.

De politie controleerde de ongeveer 20.000 bezoekers op drugsbezit en vond daarbij vooral xtc, mdma en ghb. De hoeveelheid drugs die mensen bij zich hadden noemt de politie opvallend.

Bezoekers die met drugs op zak werden betrapt moesten meteen een boete betalen. In totaal inde de politie ongeveer 22.500 euro. Wie niet direct kon betalen kreeg een dagvaarding.

'lik-op-stukbeleid'

De politie hanteert dit 'lik-op-stukbeleid' om er zeker van te zijn dat ook buitenlandse bezoekers hun boete betalen. Als die achteraf moet worden geïnd, is dat vaak lastig.

Slechts twee aanhoudingen op het feest hadden niets met drugs te maken. Een 24-jarige man uit Utrecht bedreigde volgens de politie de beveiligers. Een 38-jarige Rotterdammer werd aangehouden omdat hij valse kaarten verkocht.

Deel deze pagina

Audio

  • Politie: OM was op het dancefeest aanwezig Bij een dancefeest in Utrecht zijn vannacht 85 mensen aangehouden. Vrijwel alle arrestaties hadden te maken met drugs. U hoort... politiewoordvoerder Ellen de Heer.

Video en Audio

  • » Politie zoekt ouders gedumpte baby Video De politie in Amsterdam gaat langs de deur bij ouders van honderden pasgeboren meisjes. Ze zoeken...31 okt 2014, 385 keer afgespeeld
  • » Vrijdaggebed kan weer op de Tempelberg Video Palestijnen in Jeruzalem mogen de Tempelberg weer op voor het vrijdaggebed. De heilige plek werd...31 okt 2014, 80 keer afgespeeld
  • » Burkina Faso weer onrustig Video Nieuwe demonstraties in Burkina Faso. Vandaag eisen demonstranten in de hoofdstad Ouagadougou...31 okt 2014, 238 keer afgespeeld

Meer video en audio