Asscher: stage voor illegale mbo'er

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid»
Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Nieuwsuur

Mbo-leerlingen die illegaal in het land zijn, kunnen zonder problemen stage gaan lopen. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zei in het programma Nieuwsuur dat hij stages voor die groep mogelijk gaat maken.

Asscher vindt het niet juist dat een illegale mbo'er wel onderwijs mag volgen, maar geen stage mag doen. Zonder stage kan een mbo'er geen diploma krijgen.

Botsing

Als PvdA-wethouder in Amsterdam stond Asscher lijnrecht tegenover de toenmalige VVD-minister op Sociale Zaken, Kamp. Die stelde dat de stages in strijd zijn met de Wet Arbeid Vreemdelingen.

Asscher liet illegale mbo'ers in de hoofdstad al stage lopen, waarop Kamp hem dreigde met boetes als hij daarmee door zou gaan. Een meerderheid van de Kamer steunde daarop de lijn-Asscher.

In mei oordeelde een rechter in Den Haag dat een illegale mbo-scholier recht heeft op stage. Daarop ging de Staat in hoger beroep. Asscher zei vanavond dat hij dat beroep zal intrekken.

Deel deze pagina

Video

Asscher: illegale mbo'er in ministerraad besproken

Mbo-leerlingen die illegaal in het land zijn, kunnen zonder problemen stage gaan lopen, zegt minister Asscher van Sociale Zaken en... Werkgelegenheid in Nieuwsuur.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 5648 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 7022 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5780 keer afgespeeld

Meer video en audio