Asscher: stage voor illegale mbo'er

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid»
Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Nieuwsuur

Mbo-leerlingen die illegaal in het land zijn, kunnen zonder problemen stage gaan lopen. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zei in het programma Nieuwsuur dat hij stages voor die groep mogelijk gaat maken.

Asscher vindt het niet juist dat een illegale mbo'er wel onderwijs mag volgen, maar geen stage mag doen. Zonder stage kan een mbo'er geen diploma krijgen.

Botsing

Als PvdA-wethouder in Amsterdam stond Asscher lijnrecht tegenover de toenmalige VVD-minister op Sociale Zaken, Kamp. Die stelde dat de stages in strijd zijn met de Wet Arbeid Vreemdelingen.

Asscher liet illegale mbo'ers in de hoofdstad al stage lopen, waarop Kamp hem dreigde met boetes als hij daarmee door zou gaan. Een meerderheid van de Kamer steunde daarop de lijn-Asscher.

In mei oordeelde een rechter in Den Haag dat een illegale mbo-scholier recht heeft op stage. Daarop ging de Staat in hoger beroep. Asscher zei vanavond dat hij dat beroep zal intrekken.

Deel deze pagina

Video

Asscher: illegale mbo'er in ministerraad besproken

Mbo-leerlingen die illegaal in het land zijn, kunnen zonder problemen stage gaan lopen, zegt minister Asscher van Sociale Zaken en... Werkgelegenheid in Nieuwsuur.

Video en Audio

  • » Prinselijk paar bezoek zoo Video Nadat hun zoon George door de nanny was meegenomen, vervolgden William en Kate hun rondleiding door...20 apr 2014, 350 keer afgespeeld
  • » Het nieuws in 60 seconden (12.30 uur) Video Het belangrijkste nieuws van zondag 20 april 2014.20 apr 2014, 2676 keer afgespeeld
  • » Paus: geloof herontdekken Video Gisteravond riep paus Franciscus de gelovigen op om het geloof te herontdekken. Dat deed hij...20 apr 2014, 1495 keer afgespeeld

Meer video en audio