Extra verkiezingsdag Ghana

Verzegelde kisten met stembiljetten in de hoofdstad Accra»
Verzegelde kisten met stembiljetten in de hoofdstad Accra AFP

De verkiezingen in Ghana zijn met een dag verlengd. Vandaag openden 413 stembureaus opnieuw de deuren, omdat er gisteren technische problemen waren.

Een nieuw systeem met biometrische identificatie had last van storingen, waardoor sommige Ghanezen gisteren voor niets de hele dag in de rij stonden. Zij konden vandaag alsnog voor een nieuwe president en parlement stemmen.

Nek-aan-nekrace

Ghana is trots op de verkiezingsreputatie die het land de afgelopen jaren heeft opgebouwd. Het West-Afrikaanse land organiseerde sinds het einde van het militaire bewind in de jaren 90 al vijf keer transparante en geweldloze verkiezingen. Dit in tegenstelling tot veel andere West-Afrikaanse landen.

De verkiezingen in Ghana zijn een nek-aan-nekrace tussen de huidige president John Dramani Mahama en de leider van de oppositie Nana Akufo-Addo. Mahama volgde John Atta Mills op als president nadat die in juli van dit jaar overleed.

De definitieve uitslag wordt dinsdag verwacht. Als geen van de kandidaten met een duidelijke meerderheid wint, staat een tweede verkiezingsronde gepland op 28 december.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Burkina Faso weer onrustig Video Nieuwe demonstraties in Burkina Faso. Vandaag eisen demonstranten in de hoofdstad Ouagadougou...31 okt 2014, 85 keer afgespeeld
  • » Het nieuws in 60 seconden (13.00 uur) Video Het belangrijkste nieuws van vrijdag 31 oktober 2014.31 okt 2014, 225 keer afgespeeld
  • » Tekort aan straaljagerpiloten Video De Koninklijke Luchtmacht heeft moeite om jongeren te vinden die helikopter- of straaljagerpiloot...31 okt 2014, 3182 keer afgespeeld

Meer video en audio