Hamas viert 25ste verjaardag

Tienduizenden Palestijnen vieren de verjaardag van Hamas.»
Tienduizenden Palestijnen vieren de verjaardag van Hamas. AFP

Tienduizenden Palestijnen vieren in de Gazastrook de 25e verjaardag van Hamas. Politiek leider Khaled Meshaal kwam aan het begin van de viering onder luid applaus uit een model van een raket.

Meshaal kwam gisteren voor het eerst in zijn leven in de Gazastrook. Hij wordt sinds 2004 gezien als de leider van Hamas, maar woont in Qatar.

Men verwacht dat hij met een strategie komt voor verzoeningsgesprekken met Fatah. Hamas verdreef Fatah in 2007 uit de Gazastrook. Fatah heeft leden naar het Hamas-jubileum gestuurd.

Deel deze pagina

Video

  • video Hamas viert 25-jarig bestaan De Palestijnse verzetsbeweging Hamas bestaat 25 jaar en dat wordt groots gevierd in Gaza. Bijzondere gast is... Khaled Meshaal, de politiek leider van Hamas in ballingschap. Hij durfde nooit één stap te zetten binnen de Palestijnse gebieden, uit angst te worden gedood door Israëlische veiligheidstroepen. Maar nu er een officieel staakt-het vuren van kracht is, viert hij het feest openlijk mee.
  • video Hamas-leider komt uit raket bij jubileum Tienduizenden Palestijnen vieren in de Gaza-strook de 25e verjaardag van Hamas. Politiek leider Khaled... Meshaal kwam aan het begin van de viering onder luid applaus uit een raket.

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 325 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 12 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 79 keer afgespeeld

Meer video en audio