Faillissement dreigt voor AGOVV

Stadion AGOVV Apeldoorn»
Stadion AGOVV Apeldoorn Pro Shots

AGOVV Apeldoorn heeft een schuld van 400.000 euro bij de Belastingdienst en die heeft faillissement aangevraagd voor de club uit de eerste divisie.

De club noemt de economische crisis als voornaamste oorzaak. Veel geldschieters haken daarom af en andere sponsoren bieden alleen maar diensten aan en geen geld. Daarom kan AGOVV momenteel ook de spelerssalarissen niet meer betalen.

Een faillissement betekent overigens niet automatisch dat de licentie wordt ingetrokken. AGOVV Apeldoorn staat momenteel op de veertiende plaats in de Jupiler League.

Langlopende schulden

Henk Timmer, commercieel directeur bij de Apeldoorners, weet dat de club al langer met financiële problemen kampt.

"Het loopt al een jaar of zes, zeven dat er heel veel schulden zijn, het is niet van het lopende jaar", vertelt Timmer voor de camera van Omroep Gelderland. "Het is gebleken dat een aantal van onze grote sponsoren door de economische crisis niet meer aan hun verplichtingen kan voldoen. Daardoor zijn een aantal partijen bij ons weggevallen en dan hebben wij een probleem."

Over voorzitter Ad van der Molen is Timmer (voormalig doelman van onder meer AZ en Feyenoord) duidelijk: "Er zijn heel veel negatieve berichten verschenen over meneer Van der Molen, maar hij heeft de club twee jaar omhoog gehouden".

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Tour 2014: vierde ritzege Nibali Video De Italiaan Vincenzo Nibali liet tijdens de achttiende etappe zien dat hij de absolute nummer 1 in...24 jul 2014, 166 keer afgespeeld
  • » Veelers: heel goed doorgekomen Audio Tom Veelers na de achttiende etappe. Hij heeft alle moeilijke bergen bedwongen deze Ronde van...24 jul 2014, 115 keer afgespeeld
  • » Kruijswijk: goed niveau deze Tour Audio Steven Kruijswijk na de achttiende etappe waarin hij lang bij de groep met favorieten kon blijven.24 jul 2014, 177 keer afgespeeld

Meer video en audio