Faillissement dreigt voor AGOVV

Stadion AGOVV Apeldoorn»
Stadion AGOVV Apeldoorn Pro Shots

AGOVV Apeldoorn heeft een schuld van 400.000 euro bij de Belastingdienst en die heeft faillissement aangevraagd voor de club uit de eerste divisie.

De club noemt de economische crisis als voornaamste oorzaak. Veel geldschieters haken daarom af en andere sponsoren bieden alleen maar diensten aan en geen geld. Daarom kan AGOVV momenteel ook de spelerssalarissen niet meer betalen.

Een faillissement betekent overigens niet automatisch dat de licentie wordt ingetrokken. AGOVV Apeldoorn staat momenteel op de veertiende plaats in de Jupiler League.

Langlopende schulden

Henk Timmer, commercieel directeur bij de Apeldoorners, weet dat de club al langer met financiële problemen kampt.

"Het loopt al een jaar of zes, zeven dat er heel veel schulden zijn, het is niet van het lopende jaar", vertelt Timmer voor de camera van Omroep Gelderland. "Het is gebleken dat een aantal van onze grote sponsoren door de economische crisis niet meer aan hun verplichtingen kan voldoen. Daardoor zijn een aantal partijen bij ons weggevallen en dan hebben wij een probleem."

Over voorzitter Ad van der Molen is Timmer (voormalig doelman van onder meer AZ en Feyenoord) duidelijk: "Er zijn heel veel negatieve berichten verschenen over meneer Van der Molen, maar hij heeft de club twee jaar omhoog gehouden".

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Ehren: niet onze beste wedstrijd Audio De reactie van Den Bosch-coach Raoul Ehren na het 0-0 gelijkspel tegen Kampong in de...31 okt 2014, 7 keer afgespeeld
  • » ATP Parijs 2014: Federer-Raonic Video Beelden van de partij tussen Roger Federer en Milos Raonic in de kwartfinales van het...31 okt 2014, 399 keer afgespeeld
  • » Kampong blij met punt tegen Den Bosch Audio De reactie van Kampong-coach Stijn van Roosendaal na het 0-0 gelijkspel in en tegen Den Bosch in de...31 okt 2014, 12 keer afgespeeld

Meer video en audio