Faillissement dreigt voor AGOVV

Stadion AGOVV Apeldoorn»
Stadion AGOVV Apeldoorn Pro Shots

AGOVV Apeldoorn heeft een schuld van 400.000 euro bij de Belastingdienst en die heeft faillissement aangevraagd voor de club uit de eerste divisie.

De club noemt de economische crisis als voornaamste oorzaak. Veel geldschieters haken daarom af en andere sponsoren bieden alleen maar diensten aan en geen geld. Daarom kan AGOVV momenteel ook de spelerssalarissen niet meer betalen.

Een faillissement betekent overigens niet automatisch dat de licentie wordt ingetrokken. AGOVV Apeldoorn staat momenteel op de veertiende plaats in de Jupiler League.

Langlopende schulden

Henk Timmer, commercieel directeur bij de Apeldoorners, weet dat de club al langer met financiƫle problemen kampt.

"Het loopt al een jaar of zes, zeven dat er heel veel schulden zijn, het is niet van het lopende jaar", vertelt Timmer voor de camera van Omroep Gelderland. "Het is gebleken dat een aantal van onze grote sponsoren door de economische crisis niet meer aan hun verplichtingen kan voldoen. Daardoor zijn een aantal partijen bij ons weggevallen en dan hebben wij een probleem."

Over voorzitter Ad van der Molen is Timmer (voormalig doelman van onder meer AZ en Feyenoord) duidelijk: "Er zijn heel veel negatieve berichten verschenen over meneer Van der Molen, maar hij heeft de club twee jaar omhoog gehouden".

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Ronaldo, Federer en Van Rhijn Audio Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, Roger Federer, Rafael Nadal en Kobe Bryant. Het zijn een paar van...15 sep 2014, 179 keer afgespeeld
  • » Van Basten keert terug bij AZ Video Marco van Basten keert dinsdag terug als trainer bij AZ. Na twee dagen intensief overleg tussen de...15 sep 2014, 5669 keer afgespeeld
  • » Van Baarle verrast met WK-plek Audio Wielrenner Dylan van Baarle heeft van bondscoach Johan Lammerts een plek gekregen in de Nederlandse...15 sep 2014, 87 keer afgespeeld

Meer video en audio