Gewonden bij rellen om vlag Belfast

De politie arresteerde zeven mensen.»
De politie arresteerde zeven mensen. BBC

In de Noord-Ierse hoofdstad Belfast zijn afgelopen nacht acht agenten gewond geraakt bij rellen. De politie arresteerde zeven mensen, onder wie een jongen van 13 jaar oud.

Tijdens de rellen vielen unionistische betogers de politie aan. Ook werd in een katholieke wijk gegooid met stenen en molotovcocktails. Twee auto's gingen in vlammen op.

Britse vlag

De betogers protesteerden tegen het besluit een Britse vlag van het stadhuis van Belfast te halen. Die wapperde daar al vanaf de opening van het gebouw in 1906.

De gemeenteraad van Belfast besloot aan het begin van de week om de Britse vlag niet meer permanent te gebruiken. Voortaan zal de vlag slechts zeventien dagen per jaar worden gehesen, zoals op nationale feestdagen. Sinds het besluit is het onrustig in de stad.

Deel deze pagina

Video

Gewonden bij rellen om Britse vlag in Belfast

In de Noord-Ierse hoofdstad Belfast zijn afgelopen nacht acht agenten gewond geraakt bij rellen. Tijdens de rellen vielen... unionistische betogers de politie aan. Ze protesteerden tegen het besluit een Britse vlag van het stadhuis van Belfast te halen.

Video en Audio

  • » De storm op Ameland Video De storm op het strand van Ameland. Video: Quirien van Os.21 okt 2014, 228 keer afgespeeld
  • » Chinezen praten over aanpassing wetgeving Video De Communistische Partij van China lijkt te luisteren naar de kritiek van de man in de straat op de...21 okt 2014, 347 keer afgespeeld
  • » Verlamde man kan weer lopen Video Een man die vanaf zijn middel verlamd was, kan weer lopen nadat hij een revolutionaire medische...21 okt 2014, 1707 keer afgespeeld

Meer video en audio