Gewonden bij rellen om vlag Belfast

De politie arresteerde zeven mensen.»
De politie arresteerde zeven mensen. BBC

In de Noord-Ierse hoofdstad Belfast zijn afgelopen nacht acht agenten gewond geraakt bij rellen. De politie arresteerde zeven mensen, onder wie een jongen van 13 jaar oud.

Tijdens de rellen vielen unionistische betogers de politie aan. Ook werd in een katholieke wijk gegooid met stenen en molotovcocktails. Twee auto's gingen in vlammen op.

Britse vlag

De betogers protesteerden tegen het besluit een Britse vlag van het stadhuis van Belfast te halen. Die wapperde daar al vanaf de opening van het gebouw in 1906.

De gemeenteraad van Belfast besloot aan het begin van de week om de Britse vlag niet meer permanent te gebruiken. Voortaan zal de vlag slechts zeventien dagen per jaar worden gehesen, zoals op nationale feestdagen. Sinds het besluit is het onrustig in de stad.

Deel deze pagina

Video

Gewonden bij rellen om Britse vlag in Belfast

In de Noord-Ierse hoofdstad Belfast zijn afgelopen nacht acht agenten gewond geraakt bij rellen. Tijdens de rellen vielen... unionistische betogers de politie aan. Ze protesteerden tegen het besluit een Britse vlag van het stadhuis van Belfast te halen.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 2970 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 3882 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 3081 keer afgespeeld

Meer video en audio