Docu-maker Korver overleden

Pim Korver was onder meer cameraman voor het NOS-Journaal»
Pim Korver was onder meer cameraman voor het NOS-Journaal Familie Korver

In Lauwersoog is documentairemaker en cameraman Pim Korver overleden. Korver overleed donderdag op 75-jarige leeftijd, meldt zijn productiemaatschappij.

Korver werkte 40 jaar in de televisie- en filmwereld. Zo was hij cameraman voor het NOS journaal, Sport in Beeld (het latere Studio Sport) en Brandpunt.

Gouden Camera

Korver was ook huisfilmer voor reddingmaatschappij KNRM en maakte meerdere documentaires over bergingswerkzaamheden van scheepswrakken. Zo maakte hij in 2000 een documentaire over de gezonken veerboot Herald of Free Enterprise.

Vijf van Korvers films werden onderscheiden met een Gouden Camera op het International Film & Video Festival in Californië. Korver was Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Lees ook: weblog Pauline Broekema over Pim Korver: Geen zee te hoog

Deel deze pagina

Video

In Lauwersoog is documentairemaker en cameraman Pim Korver overleden. Korver overleed donderdag op 75-jarige... leeftijd, meldt zijn productiemaatschappij. Hij filmde onder een vlootschouw op internationale havendag in Rotterdam.

 • Pim Korver: vlootschouw internationale havendag

  In Lauwersoog is documentairemaker en cameraman Pim Korver overleden. Korver overleed donderdag op 75-jarige... leeftijd, meldt zijn productiemaatschappij. Hij filmde onder een vlootschouw op internationale havendag in Rotterdam.

 • Pim Korver: Oost-Duitsers winkelen in West-Berlijn

  In Lauwersoog is documentairemaker en cameraman Pim Korver overleden. Korver overleed donderdag op 75-jarige... leeftijd, meldt zijn productiemaatschappij. Hij filmde onder andere een verslag van Pauline Broekema in West-Berlijn met winkelende Oost-Duitsers.

 • Pim Korver: start jaarlijkse skûtsjesilen Friesland

  In Lauwersoog is documentairemaker en cameraman Pim Korver overleden. Korver overleed donderdag op 75-jarige... leeftijd, meldt zijn productiemaatschappij. Hij filmde onder andere de start van het Jaarlijkse skûtsjesilen in Friesland.

 • Pim Korver: impressie van Sail '90 in Amsterdam

  In Lauwersoog is documentairemaker en cameraman Pim Korver overleden. Korver overleed donderdag op 75-jarige... leeftijd, meldt zijn productiemaatschappij. Hij filmde onder andere een impressie van Sail '90 in Amsterdam.

Video en Audio

 • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 4008 keer afgespeeld
 • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5124 keer afgespeeld
 • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4143 keer afgespeeld

Meer video en audio