Amateurs herdenken grensrechter

Minuut stilte bij Heracles-FC Utrecht gisteravond, ter nagedachtenis van de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen»
Minuut stilte bij Heracles-FC Utrecht gisteravond, ter nagedachtenis van de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen ANP

De voetbalamateurs herdenken vandaag en morgen de dood van de grensrechter uit Almere. Er wordt niet gevoetbald maar de KNVB wil wel dat spelers naar de club komen om over het incident van vorige week zondag te praten.

Veel amateurclubs geven gehoor aan de oproep en hebben bijeenkomsten georganiseerd. Het hele weekend zijn 33.000 wedstrijden afgelast. De KNVB vindt het wel goed dat er vriendschappelijke wedstrijden worden gespeeld of als er wordt getraind.

Aanhoudingen

De Amsterdamse club Nieuw Sloten blijft tijdens het herdenkingsweekend gesloten. Enkele spelers van 15 en 16 jaar mishandelden de grensrechter een week geleden zo ernstig dat hij maandag aan zijn verwondingen overleed. Inmiddels zijn er vier verdachten aangehouden.

De clubs in Almere houden morgen een stille tocht naar Buitenboys in Almere-Buiten, waar de ernstige mishandeling plaatsvond. De herdenking is georganiseerd door Buitenboys. De familie van de grensrechter wil dat alleen voetbalverenigingen uit Almere meelopen.

Deel deze pagina

Video

  • video Amateurvoetbal herdenkt overleden grensrechter De voetbalamateurs herdenken vandaag en morgen de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Er wordt niet... gevoetbald, maar de KNVB wil wel dat spelers naar de club komen om over het incident te praten. Veel amateurclubs hebben bijeenkomsten georganiseerd. Voor het hele weekend zijn 33.000 wedstrijden afgelast.
  • video Ook herdenking grensrechter in korfbalcompetitie Niet alleen voetballers herdachten vandaag de overleden grensrechter. Dat deden ook andere sporters,... bijvoorbeeld in de korfbalcompetitie. Als twee teams een minuut stilte willen houden, valt een coach uit tegen de scheidsrechter. Die zou de winnende treffer hebben afgekeurd.

Video en Audio

Meer video en audio